Euroleague: «Ζωντανή» η Μπασκόνια, μείωσε τη σειρά με τη Φενερμπαχτσέ - iefimerida.gr

Euroleague: «Ζωντανή» η Μπασκόνια, μείωσε τη σειρά με τη Φενερμπαχτσέ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ξέσπασμα στις αρχές της τέταρτης περιόδου ήταν αρκετό για την Μπασκόνια, προκειμένου να «οικοδομήσει» μία διαφορά ασφαλείας και να φτάσει στη νίκη, με την οποία παρέμεινε «ζωντανή» στο «κυνήγι» της πρόκρισης στο final 4 της Euroleague.

Οι Βάσκοι υπερασπίστηκαν την έδρα τους με 88-83, απέναντι στην Φενερμπαχτσέ, στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα στα πλέι οφ, μείωσαν τη σειρά σε 2-1 και σε 48 ώρες θα έχουν την ευκαιρία να την ισοφαρίσουν, αγωνιζόμενοι και πάλι ενώπιον του κοινού τους στη Βιτόρια. Παράλληλα, με την αποψινή επιτυχία η Μπασκόνια έδωσε τέλος στο αήττητο σερί που είχε «χτίσει» ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στα πλέι οφ με την Φενέρ, σταματώντας το στο 11-0.

Οι Τούρκοι ήταν ανταγωνιστικοί σε όλο το παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι οι Βάσκοι ήταν αποφασισμένοι για τη νίκη και ξέφυγαν πολλές φορές με διψήφια διαφορά. Ωστόσο, ένα σερί 15-0 των γηπεδούχων με το... καλημέρα της τέταρτης περίοδου, βοήθησε τους Ισπανούς να ξεφύγουν με διαφορά ασφαλείας (82-66 στο 35΄) και να μην αγχωθούν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Κορυφαίος των νικητών, που μέτρησαν 14/25 τρίποντα, ο Ροντρίγκ Μπομπουά, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους, ενώ από την Φενέρ ο Γιαν Βέσελι μπορεί να είχε 17 πόντους, αλλά καταδίκασε την τουρκική ομάδα από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (3/8 βολές) στα κρίσιμα τελευταία λεπτά.

Μεγάλη εμφάνιση, που όπως αποδείχθηκε δεν ήταν αρκετή, και από τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος σημείωσε νταμπλ νταμπλ σε πόντους (14) και ασίστ (11) σε 29 λεπτά συμμετοχής.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 47-38, 67-66, 88-83

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Φενέρμπαχτσέ Euroleague
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ