Διπλή δολοφονία στην Κύπρο: Ο ιατροδικαστής κατηγορεί την Αστυνομία -Κάτι μου κρύβουν - iefimerida.gr

Διπλή δολοφονία στην Κύπρο: Ο ιατροδικαστής κατηγορεί την Αστυνομία -Κάτι μου κρύβουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση γύρω από το διπλό φονικό του ζεύγους στο Στρόβολο της Λευκωσίας, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης

Ας σημειωθεί ότι το ζεύγος εντοπίστηκε δολοφονημένο εντός του υπνοδωματίου του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι οποίες διαψεύδουν δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η διπλή δολοφονία φέρεται να έχει διαπραχθεί σε διαφορετικό χώρο και χρόνο.

Κατά τις ίδιες πηγές, η άτυχη Ντίνα Σεργίου εντοπίστηκε δολοφονημένη στο κρεβάτι της, ενώ ο Γιώργος Χατζηγεωργίου βρέθηκε δολοφονημένος στο πάτωμα δίπλα από το κρεβάτι μέσα σε λίμνη αίματος. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι το αίμα ήταν τόσο πολύ, που το δωμάτιο ήταν σχεδόν πλημμυρισμένο.

Ωστόσο, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η δήλωση του ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη, τον οποίο έχει ορίσει η οικογένεια να αναλάβει τη διαλεύκανση της στυγερής δολοφονίας του ζευγαριού, καθώς υποστήριξε ότι οι ανακριτικές Αρχές θέλουν κάτι να κρύψουν.

Ο κ. Ματσάκης μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι το αίτημα για διενέργεια αυτοψίας στη σκηνή υποβλήθηκε προς την ανακριτική ομάδα η οποία απάντησε αρνητικά χωρίς να δώσει καμία απολύτως εξήγηση. «Η Αστυνομία μας είπε ότι έχει οδηγίες από την Εισαγγελία να μην επιτρέψουν κάτι τέτοιο», σημείωσε χαρακτηριστικά υπαινισσόμενος πως οι αρχές κάτι θέλουν να κρύψουν.

Από την πλευρά της η Αστυνομία, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης 24 Απριλίου, επαναλαμβάνει ότι «παραμένει επικεντρωμένη στη διερεύνηση της υπόθεσης του διπλού φόνου που διαπράχθηκε στις 19 Απριλίου, 2018 στη Λευκωσία, ανεξαρτήτως οποιωνδήποτε τοποθετήσεων και απόψεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προβαίνει σε σχετικές δηλώσεις χωρίς να υπεισέρχεται σε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες που ενδεχομένως να επηρεάσουν το ανακριτικό έργο».

Παράλληλα τοποθετείται επί δημοσιευμάτων της Δευτέρας 23 Απριλίου και της Τρίτης 24 Απριλίου για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Νομική Υπηρεσία τονίζοντας ότι διερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την ισχύουσα νομοθεσία και ανακριτική διαδικασία.

Τονίζει δε ότι «δημοσιεύματα στα οποία επικρίνεται το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ούτε πρόκειται να την επηρεάσουν στην προσπάθεια που καταβάλλει με σκοπό την πλήρη, αντικειμενική και σωστή διερεύνηση αυτής της πρωτοφανούς για τα Κυπριακά δεδομένα υπόθεσης».

Αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις

Επίσης, οι αστυνομικές αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα τοξικολογικών εξετάσεων από δείγματα τα οποία παραλήφθηκαν από το ζεύγος. Εκεί θα φανεί το κατά πόσο οι δύο τους είχαν καταναλώσει οτιδήποτε πριν από το στυγερό έγκλημα.

Απαντήσεις από τη Βρετανία

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε σήμερα το κρατικό κανάλι, εντός των επόμενων 24ωρων, στην Κύπρο θα φτάσει δικαστικός ψυχολόγος της Scotland Yard, ο οποίος θα συνδράμει προφανώς κι αυτός, μέσω της εμπειρογνωμοσύνης του, στην διερεύνηση του πρωτοφανούς αυτού εγκλήματος για την Κύπρο κι όχι μόνο.

Σημειώνεται ότι, έξι ημέρες μετά το στυγερό έγκλημα, δεν έχει βρεθεί ακόμη το φονικό όπλο, που πιστεύεται ότι είναι ένα μεγάλο μαχαίρι.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, newsit.cy, ΡΙΚ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κύπρος διπλή δολοφονία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ