Θα «αναστήσει» ο Αντσελότι την Ιταλία; -Του προσφέρουν διετές συμβόλαιο στην εθνική ομάδα - iefimerida.gr

Θα «αναστήσει» ο Αντσελότι την Ιταλία; -Του προσφέρουν διετές συμβόλαιο στην εθνική ομάδα

Ο Κάρλο Αντσελότι (Φωτογραφία: AP/ Christophe Ena)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κάρλο Αντσελότι θα είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο προπονητής που θα αναλάβει να οδηγήσει την εθνική ομάδα της Ιταλίας στην επόμενη ημέρα, μετά τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ για πρώτη φορά έπειτα από 60 χρόνια.

Ο 58χρονος, που απολύθηκε από την Μπάγερν Μονάχου τον περασμένο Σεπτέμβριο, συναντήθηκε τους Ρομπέρτο Φαμπριτσίνι και Αλεσάντρο Κοστακούρτα- στελέχη της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας- σε ξενοδοχείο της Ρώμης τη Δευτέρα, σύμφωνα με την Corriere dello Sport. Του προσφέρουν διετές συμβόλαιο, με αρκετά λιγότερες αποδοχές σε σύγκριση με όσα έπαιρνε στη Γερμανία, αναφέρει το Sky Sport Italia.

Ο Αντσελότι, που έχει περάσει επίσης από τους πάγκους των Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Γιουβέντους, Ρόμα και Παρί Σεν Ζερμέν έχει κατακτήσει τρεις φορές το Champions League και πρωταθλήματα σε Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Αγγλία.

Η ιταλική ομοσπονδία δίνει 5 εκατ. ευρώ τον χρόνο για το νέο προπονητικό τιμ της, ποσό αισθητά μικρότερο από τα 12 εκατ. ευρώ (συν τα μπόνους) που φέρεται να έπαιρνε ο Αντσελότι στην Μπάγερν Μονάχου. Οι Ιταλοί δίνουν στον 58χρονο την ελευθερία να επιλέξει τους συνεργάτες του, ενώ ο γιος του, Νταβίντε- που ήταν βοηθός του στη Μπάγερν, θα μπορούσε να διαδραματίσει κάποιο ρόλο, όπως και οι παλιοί σταρ της Ιταλίας Αντρέα Πίρλο, Τζανλουίτζι Μπουφόν και Πάολο Μαλντίνι.

Ο Κοστακούρτα- που υπήρξε παίκτης του Αντσελότι στη Μίλαν- ανέλαβε να βρει τον επόμενο ομοσπονδιακό τεχνικό της Ιταλίας, με προθεσμία έως τις 20 Μαΐου.

Ανάμεσα σε άλλους υποψηφίους είναι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι της Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, ο Αντόνιο Κόντε της Τσέλσι και ο πρώην ομοσπονδιακός της Ελλάδας, Κλαούντιο Ρανιέρι, που τώρα είναι στον πάγκο της Ναντ.

Πηγή: AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κάρλο Αντσελότι Εθνική Ιταλίας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ