Η Ελλάδα στο επίκεντρο του Eurogroup της Παρασκευής -Προαπαιτούμενα, χρέος και μεταμνημονιακό πλαίσιο - iefimerida.gr

Η Ελλάδα στο επίκεντρο του Eurogroup της Παρασκευής -Προαπαιτούμενα, χρέος και μεταμνημονιακό πλαίσιο

Χρέος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο του άτυπου Eurogroup της Παρασκευής 27 Απριλίου στη Σόφια.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών θα ενημερώσουν την ομάδα του Eurogroup για την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης ενώ από την ελληνική πλευρά θα γίνει μια συνοπτική παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης.

Οπως αναφέρεται στην αντζέντα της συνεδρίασης που παρουσίασε ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο «οι θεσμοί (Κομισιόν, ΕΚΤ, ESM) θα ενημερώσουν για την πρόοδο που έγινε στην τέταρτη αξιολόγηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η Ελλάδα θα παρουσιάσει την «περιεκτική αναπτυξιακή στρατηγική της».

Οι υπουργοί θα ενημερωθούν για βασικά θέματα που σχετίζονται με την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος. Θα εξετάσουν την τεχνική εργασία που έχει γίνει στον μηχανισμό που συνδέει ανάπτυξη-χρέος, ο οποίος όπως αναφέρεται «είναι ένα από τα πιθανά μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος», αλλά και το πλαίσιο για την περίοδο μετά το πρόγραμμα.

The #Sofia informal Eurogroup agenda highlights are published in the #Eurogroup webpage: #Greece, #Bankingunion and a thematic discussion on wage dynamics. That gives you a flavor of what the ministers will be discussing. See you all on Fridayhttps://t.co/PhjbYtzUVR pic.twitter.com/laV6b0UHOU

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurogroup Σοφία αντζέντα χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ