Διήμερη παράταση για το πόρισμα για τη Novartis ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -Μεθόδευση καταγγέλλει η αντιπολίτευση - iefimerida.gr

Διήμερη παράταση για το πόρισμα για τη Novartis ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -Μεθόδευση καταγγέλλει η αντιπολίτευση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είκοσι λεπτά μετά την τυπική λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση των πορισμάτων, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αιφνιδίασαν τα άλλα κόμματα.

Και αυτό διότι ζήτησαν δύο μέρες προθεσμία για να καταθέσουν τα δικά τους πορίσματα, ενώ ήδη τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν τις πορισματικές τους αναφορές στις 10 το πρωί, βάσει της προθεσμίας που είχε δώσει η προανακριτική επιτροπή.

Tο e-mail του Θοδωρή Δρίτσα έφτασε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης στις 10.20 το πρωί με τον χαρακτηρισμό «υπερ-επείγον» και σύμφωνα με αυτό οι βουλευτές των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλαν αίτημα για διήμερη παράταση προκειμένου να καταθέσουν το τελικό τους κείμενο.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για μεθόδευση από την πλευρά των κυβερνητικών βουλευτών, λέγοντας ότι ο όλος σχεδιασμός έγινε προκειμένου να έχουν στα χέρια τους τα πορίσματα των άλλων κομμάτων και έτσι μέσα από το δικό τους πόρισμα να απαντήσουν στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή «για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της 21 ης Φεβρουαρίου 2018 σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS»

Αθήνα, 24 Απριλίου 2018
ΥΠΕΡ ΕΠΕΙΓΟΝ
Αρ.πρωτ. 23
ΠΡΟΣ
Τα μέλη της Ειδικής
Κοινοβουλευτικής Επιτροπής
Σας ενημερώνω ότι χθες αργά το βράδυ, ο συνάδελφος — μέλος της Επιτροπής και εισηγητής κος Νίκος Παρασκευόπουλος, με ενημέρωσε ότι οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ μέλη της Επιτροπής ζητούν διήμερη παράταση για την πληρέστερη επιμέλεια, διόρθωση και τελικό έλεγχο του πορίσματος, το αδιόρθωτο κείμενο του οποίου είναι ήδη έτοιμο. Προτίθενται πάντως σήμερα να καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής διά της Γραμματείας το βασικό κορμό της πορισματικής πρότασής τους.
Ανάλογο αίτημα υπέβαλλε και ο συνάδελφος βουλευτής — εισηγητής εκ μέρους των ΑΝ.ΕΛ κος Γεώργιος Λαζαρίδης.
Με δεδομένο ότι όπως προκύπτει και από τα πρακτικά στη συνεδρίαση της 17ης Απριλίου 2018 η Επιτροπή συζήτησε ακροθιγώς αυτό το ενδεχόμενο και προνόησε για τη δυνατότητα ευελιξίας εφόσον προκύψει κάποιο πρόβλημα, θεωρώ ως υποχρέωσή μου, να σας ενημερώσω εγκαίρως σχετικά και να θέσω το ζήτημα στην κρίση της Επιτροπής στη σημερινή απογευματινή συνεδρίαση.
Αυτονόητο είναι ως εκ τούτου, ότι όποια ενδεχόμενη παράταση του χρόνου τελικής κατάθεσης των πορισματικών θέσεων, αφορά όλα τα μέλη της Επιτροπής από όλα τα κόμματα. Προς τούτο, μπορείτε να χειριστείτε το ζήτημα σε ότι σας αφορά κατά την κρίση σας, είτε έχετε ήδη καταθέσει κείμενο πορισματικών θέσεων, είτε όχι.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρός της Επιτροπής Θοδωρής Δρίτσας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Novartis πόρισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ