Ροχανί σε Τραμπ: Σοβαρές οι συνέπειες αν δεν μείνει προσηλωμένος στην πυρηνική συμφωνία - iefimerida.gr

Ροχανί σε Τραμπ: Σοβαρές οι συνέπειες αν δεν μείνει προσηλωμένος στην πυρηνική συμφωνία

Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ροχανί/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί προειδοποίησε σήμερα τον ομόλογό του των ΗΠΑ, ότι θα έχει να αντιμετωπίσει «σοβαρές συνέπειες», αν δεν παραμείνει προσηλωμένος στην πυρηνική συμφωνία που υπέγραψαν οι παγκόσμιες δυνάμεις με το Ιράν το 2015.

«Λέω σε αυτούς στον Λευκό Οίκο ότι αν δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, η ιρανική κυβέρνηση θα αντιδράσει σθεναρά», δήλωσε ο Ροχανί σε ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση του Ιράν.

«Αν κάποιος προδώσει την συμφωνία, θα πρέπει να ξέρει ότι θα αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες», πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος.

Ρωσία και Κίνα υπέρ της πυρηνικής συμφωνίας του 2015

Η Ρωσία και η Κίνα υπέβαλαν σήμερα προσχέδιο δήλωσης στην οποία εκφράζουν την «ακλόνητη υποστήριξή» τους στην πυρηνική συμφωνία του Ιράν και η οποία ευελπιστούν ότι θα λάβει ευρεία υποστήριξη στη διάσκεψη του ΟΗΕ για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων που διεξάγεται στη Γενεύη.

Ο γενικός διευθυντής για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και τον έλεγχο των εξοπλισμών στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, Βλαντίμιρ Γερμακόφ, δήλωσε στη διάσκεψη πως η ιρανική συμφωνία είναι εύθραυστη και οποιαδήποτε προσπάθεια τροποποίησής της θα επηρεάσει το παγκόσμιο καθεστώς μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ