Η ΝΔ αποδομεί το κυβερνητικό αφήγημα για καθαρή έξοδο -«Σύμμαχός μας οι... αντάρτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» - iefimerida.gr

Η ΝΔ αποδομεί το κυβερνητικό αφήγημα για καθαρή έξοδο -«Σύμμαχός μας οι... αντάρτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ»

Τα γραφεία της ΝΔ /Φωτογραφία: Intime News
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ

Σε πλήρη αποδόμηση του κυβερνητικού αφηγήματος για καθαρή έξοδο τον Αύγουστο από τα μνημόνια προχωρά η Νέα Δημοκρατία, έχοντας ως ισχυρότερο σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια τους ίδιους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση θέτουν ένα καίριο ερώτημα: «Αν επρόκειτο να υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια γιατί δεν ακυρώνει ο κ. Τσίπρας τη νέα μείωση των συντάξεων και του αφορολογήτου που με τη δική του υπογραφή και τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα εφαρμοστούν από το 2019 και το 2020 αντίστοιχα»;

Όπως σημειώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα γιατί είναι αυτός που επέβαλε τα συγκεκριμένα μέτρα λιτότηταςς, ύψους 5,2 δις ευρώ και μαζί με τον συγκυβερνήτη του, Πάνο Καμμένο, καλούνται να εφαρμόσουν το 4ο μνημόνιο, που έχουν ψηφίσει.

Στην οδό Πειραιώς παρατηρούν με ενδιαφέρον ότι την ίδια επιχειρηματολογία χρησιμοποιούν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Φίλης πρωτοστατεί στην αμφισβήτηση των όσων υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι καθαρή έξοδος με κόψιμο των συντάξεων δεν νοείται, ενώ κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος, την ίδια κριτική άσκησαν και άλλοι βουλευτές. Επισημαίνουν, επίσης, ότι προ ημερών ακόμα και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε για «μεταμνημονιακό πρόγραμμα παρακολούθησης».

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δηλώνουν ότι, η υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου το 2017, είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να απολογείται η Κυβέρνηση και όχι να πανηγυρίζει. Και αυτό διότι οφείλεται αποκλειστικά στη συνειδητή επιλογή της να υπερφορολογήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να επιδοθεί σε ανελέητο κυνήγι κατασχέσεων και αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, αλλά και να διευρύνει την εσωτερική στάση πληρωμών, σε αναπτυξιακά κρίσιμους τομείς, όπως είναι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Αποτέλεσμα αυτής της ανερμάτιστης οικονομικής πολιτικής, όπως την χαρακτηρίζουν τα ίδια στελέχη, είναι να συρρικνώνεται το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, να διογκώνεται το ιδιωτικό χρέος και εν τέλει, να υπονομεύονται οι αναπτυξιακοί στόχοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νέα Δημοκρατία ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ