Η G7 ετοιμάζει ειδική ομάδα: Θα μελετάει την κακή συμπεριφορά της Ρωσίας - iefimerida.gr

Η G7 ετοιμάζει ειδική ομάδα: Θα μελετάει την κακή συμπεριφορά της Ρωσίας

Ο Μπόρις Τζόνσον (Φωτογραφία: AP/ Virginia Mayo)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ειδική ομάδα, η οποία θα μελετάει την κακή συμπεριφορά της Ρωσίας, σε ό,τι αφορά τη διεθνή κοινότητα, προτίθεται να συστήσει η G7, σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον.

«Είμαστε έτοιμοι να συστήσουμε μια ειδική ομάδα της G7 η οποία θα παρακολουθεί τη συμπεριφορά της Ρωσίας», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, που μετέχει στη σύνοδο κορυφής με τους ομολόγους του από τις επτά πιο ανεπτυγμένες χώρες, στο Τορόντο.

Η ομάδα αυτή θα παρακολουθεί ιδιαίτερα τη δραστηριότητα της Ρωσίας στον κυβερνοχώρο, τη διάδοση παραπληροφόρησης ακόμη και «πιθανές απόπειρες δολοφονιών», συμπλήρωσε ο Τζόνσον.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός ομόλογός του, Χέικο Μάας, δήλωσε ότι η G7 θα ζητήσει από την Μόσχα να συνδράμει στην επίλυση της κρίσης στην Συρία. Σε ερώτηση για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που θα εκδοθεί για την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της G7 ο Μάας δήλωσε ότι θα διαπιστώνει και πάλι ότι δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική λύση στην Συρία χωρίς την Ρωσία και πως η Ρωσία πρέπει να συμμετάσχει σε μια τέτοια λύση.

Ακόμη, ο Μάας δήλωσε ότι οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας θα ζητήσουν από τον Ντόναλντ Τραμπ να μην αποχωρήσει από την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters, TASS

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ G7 Μπόρις Τζονσον ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ