ΑΔΜΗΕ: Χωρίς μεγάλα προβλήματα η ηλεκτροδότηση από την απεργία της ΓΕΝΟΠ - iefimerida.gr

ΑΔΜΗΕ: Χωρίς μεγάλα προβλήματα η ηλεκτροδότηση από την απεργία της ΓΕΝΟΠ

Χωρίς μεγάλα προβλήματα η ηλεκτροδότηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρξουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από την απεργία των εργαζόμενων στη ΔΕΗ εφκράζουν στελέχη του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Εξι θερμικές μονάδες της ΔΕΗ συνολικής ισχύος πάνω από 2.100 μεγαβάτ μαζί με τις ιδιωτικές μονάδες, τα υδροηλεκτρικά και τις ανανεώσιμες πηγές βρίσκονται σήμερα, πρώτη ημέρα απεργίας της ΓΕΝΟΠ, σε λειτουργία.

Σύμφωνα με στελέχη του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας η διαθέσιμη ισχύς σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ζήτηση λόγω καιρικών συνθηκών είναι σχετικά χαμηλή, δημιουργεί αισιοδοξία ότι αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική μεταβολή, η ημέρα μπορεί να κυλήσει χωρίς μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Οι μονάδες της ΔΕΗ που λειτουργούν είναι τρεις λιγνιτικές (Καρδιά 4, 'Αγιος Δημήτριος 4 και 5) και τρεις φυσικού αερίου (Λαύριο 4, Αλιβέρι 5 και Κομοτηνή). Στην κάλυψη της ζήτησης συμβάλλουν και τα αυξημένα αποθέματα νερού στους ταμιευτήρες των υδροηλεκτρικών.

Από την πλευρά της κατανάλωσης η αιχμή της ζήτησης προβλέπεται να φθάσει το βράδυ στα 6.100-6.200 μεγαβάτ.

Η ΓΕΝΟΠ ξεκίνησε από τα ξημερώματα 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που συζητείται στη Βουλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΕΝΟΠ ΑΔΜΗΕ Απεργία ηλεκτροδότηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ