Νεος πρόεδρος Παραγουάης ο δεξιός υποψήφιος -Το κόμμα του κυβερνά από το 1947 - iefimerida.gr

Νεος πρόεδρος Παραγουάης ο δεξιός υποψήφιος -Το κόμμα του κυβερνά από το 1947

Μάριο Άμπντο Μπενίτες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υποψήφιος της δεξιάς Μάριο Άμπντο Μπενίτες αναδείχθηκε νικητής των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Παραγουάη.

Συνεχίζοντας έτσι την ηγεμονία του κόμματός του, του Κολοράντο, στα πολιτικά πράγματα της λατινοαμερικάνικης χώρας την οποία η παράταξη αυτή κυβερνά σχεδόν αδιαλείπτως από το 1947, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.

Νεος πρόεδρος Παραγουάης ο δεξιός υποψήφιος -Το κόμμα του κυβερνά από το 1947 | iefimerida.gr 0

«Ο πρόεδρος της δημοκρατίας είναι ο Μάριο Άμπντο Μπενίτες», δήλωσε ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής Χάιμε Μπεστάρντ, διευκρινίζοντας ότι ο υποψήφιος αυτός συγκέντρωσε το 46,49% των ψήφων, έναντι ενός 42,72% του κυριότερου αντιπάλου του, του Εφρέν Αλέγκρε, υποψήφιου μιας συμμαχίας της κεντροαριστεράς, βάσει των αποτελεσμάτων με το 96% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί, τα οποία όπως σημείωσε χαρακτηριστικά είναι «αμετάκλητα».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ