Λήξη συναγερμού στο Μον Σεν Μισέλ στη Γαλλία μετά την εκκένωσή του λόγω απειλών ατόμου προς την αστυνομία - iefimerida.gr

Λήξη συναγερμού στο Μον Σεν Μισέλ στη Γαλλία μετά την εκκένωσή του λόγω απειλών ατόμου προς την αστυνομία

Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναγερμός σήμανε το πρωί στο Μον Σεν Μισέλ στη Γαλλία με τις αρχές να εκκενώνουν το δημοφιλή τουριστικό προορισμό στη Νορμανδία μετά από πληροφορίες ότι ένας άνδρας απειλεί να σκοτώσει αστυνομικούς.

Υπήρξαν αρκετές μαρτυρίες για την παρουσία αυτού του ατόμου στο Μον Σεν Μισέλ, όπως ανακοίνωσε η χωροφυλακή, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει διευκρινίσεις για τις προθέσεις του.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, γύρω στις 7:45 τοπική ώρα (8:45 ώρα Ελλάδας), σε λεωφορείο που οδηγεί στο Μον Σεν Μισέλ, ξεναγός ειδοποίησε τη χωροφυλακή ότι ένας άνδρας κατά τη διάρκεια της διαδρομής έκανε απειλητικά σχόλια προς τους αστυνομικούς και τους χωροφύλακες. Το άτομο τέθηκε υπό παρακολούθηση χάρη στις κάμερες της δημοτικής αστυνομίας, πριν εξαφανιστεί, δήλωσε με πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Η μετακίνηση των τουριστών προς το σημείο απαγορεύθηκε ενώ το Αβαείο έκλεισε προληπτικά. Όσοι διέμεναν στα ξενοδοχεία απομακρύνθηκαν ήρεμα και χωρίς προβλήματα.

@afpfr Mont Saint Michel (Normandie). Les gendarmes traquent un individu. Évacuation totale et blocage total du site. pic.twitter.com/9TekNRSTwo

@afp Évacuation du Mont Saint Michel. Les clients des hôtels livraient à eux mêmes pic.twitter.com/DaHe0bUKbz

Τελικά, όπως ανακοίνωσε ο νομάρχης της περιοχής, το Μον Σεν Μισέλ θα ανοίξει και πάλι στο κοινό γύρω στις 14.00 τοπική ώρα.

«Ο χώρος δεν έχει κανένα κίνδυνο για να ανοίξει εκ νέου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζαν-Μαρκ Σαμπάτ, νομάρχης της Μανς.

Το Μον Σεν Μισέλ προσελκύει πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες το χρόνο που επισκέπτονται το Αβαείο και άλλα αξιοθέατα και αποτελεί το σημαντικότερο τουριστικό προορισμό της Γαλλίας έξω από το Παρίσι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Νορμανδία ΜΟΝ ΣΑΙΝ ΜΙΣΕΛ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ