O Σόιμπλε ζητά ευρωπαϊκό νόμο για το άσυλο - iefimerida.gr

O Σόιμπλε ζητά ευρωπαϊκό νόμο για το άσυλο

O πρόεδρος της Μπούντεσταγκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη θέσπιση ενός ευρωπαϊκού νόμου για το άσυλο,ζήτησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ένας ευρωπαϊκός νόμος για το άσυλο πρέπει να υπάρξει , επειδή αυτό είναι αυτό που χρειαζόμαστε: ενιαίες διαδικασίες, ενιαίες υπηρεσίες», δήλωσε σε συνέντευξή του στην WELT AM SONNTAG.

Υποστήριξε ακόμη ότι μέχρι να υπάρξει ο νόμος αυτός δεν έχει νόημα η αναδιανομή προσφύγων με ποσοστώσεις. Και ζήτησε περισσότερη κατανόηση για τη στάση των ανατολικοευρωπαίων. «Πρέπει να δώσουμε σε διαφορετικές κοινωνίες την ευκαιρία να συγκεντρώσουν εμπειρίες. Κι εμείς μετά την επανένωση των δύο Γερμανιών δεν στείλαμε στα νέα ομόσπονδα κρατίδια πολλούς αιτούντες άσυλο, όπως θα ήταν αναγκαίο σε μια δίκαιη κατανομή. Ο πληθυσμός εκεί δεν είχε συνηθίσει σε ξένους. Επιτυχία στην Ευρώπη θα έχουμε μόνον αν συνδέσουμε την αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε με την ετοιμότητα να μην είμαστε αλαζόνες απέναντι σε άλλους με διαφορετικές εμπειρίες. Να ακούμε κι όχι να παραδίδουμε μαθήματα!»

O Σόιμπλε ζητά ευρωπαϊκό νόμο για το άσυλο  | iefimerida.gr 0

Ο πρόεδρος της Bundestag υποστήριξε επίσης τη στενή συνεργασία μεταξύ της Ομοσπονδιακής Βουλής και της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, ιδίως στον τομέα της αμυντικής πολιτικής. «Αν θέλουμε να σημειώσουμε σοβαρή πρόοδο στον τομέα των κοινών προμηθειών στον τομέα των εξοπλισμών, τότε πρέπει να εξευρωπαϊσουμε τις πολιτικές προμηθειών και πωλήσεων εξοπλισμών. Αυτό είναι επίσης καθήκον των κοινοβουλίων να το αντιμετωπίσουν».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ