Η Τουρκία σκοπεύει να αποκτήσει το πρώτο της αεροπλανοφόρο - iefimerida.gr

Η Τουρκία σκοπεύει να αποκτήσει το πρώτο της αεροπλανοφόρο

Τουρκία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μεγάλη ναυτική δύναμη θέλει να εξελιχθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία η Τουρκία, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Συμφωνα με το ναύαρχο Μουράτ Μπιλγκέλ, η Άγκυρα σχεδιάζει να αποκτήσει και αεροπλανοφόρο ώστε να μπορεί να προβάλει τη ναυτική της ισχύ διεθνώς, να προστατεύει τις οδούς διεθνούς ναυσιπλοΐας και να προστατεύει τα συμφέροντά της.

Ο Τούρκος ναύαρχος είπε επίσης ότι το Ναυτικό της γείτονος θα στραφεί αρχικά στην απόκτηση κορβετών και περιπολικών ταχέων σκαφών, με σκοπό να αυξήσει την ικανότητα επιτήρησης κρίσιμων περιοχών, μεταξύ των οποίων το Αιγαίο και η ανατολική Μεσόγειος, και σε προοπτική δεκαετίας θα στραφεί σε μεγαλύτερα σκάφη όπως είναι τα αεροπλανοφόρα και τα υποβρύχια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει σύντομα να αγοράσει τα σχέδια για ένα αεροπλανοφόρο, ενώ το ναυτικό πρόγραμμα της Αγκύρας ήδη περιλαμβάνει τη ναυπήγηση έξι υποβρυχίων και οκτώ κορβετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ