Κύπελλο Αγγλίας: Ανατροπή και πρόκριση στον τελικό για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - iefimerida.gr

Κύπελλο Αγγλίας: Ανατροπή και πρόκριση στον τελικό για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έπαιζε στο «Γουέμπλεϊ» που αποτελεί τη φετινή έδρα της Τότεναμ… Έμεινε πίσω στο σκορ στην πρώτη ευκαιρία του αντιπάλου…

Ε και; Κανένα πρόβλημα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο! Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν 2-1 της Τότεναμ για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, γυρίζοντας ένα ματς το οποίο είχε στραβώσει από νωρίς, καθώς μόλις στο 11’ ο Ντέλε Άλι άνοιξε το σκορ έπειτα από ασίστ (ποιου άλλου…) του Έρικσεν.

Ωστόσο, ο Αλέξις Σάντσες στο 24’ από σέντρα του Πογκμπά, πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-1, δίνοντας ταυτόχρονα αυτοπεποίθηση στην ομάδα του. Τελικά, η δικαίωση για την καλύτερη στο β’ ημίχρονο, Γιουνάιτεντ, ήρθε στο 62’, με σκόρερ τον Έρερα, με τον Βάσκο να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Ρομέλου Λουκάκου.

Δοκάρι είχε η Τότεναμ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους σε σουτ του Ντάιερ.

Με μεγάλο ενθουσιασμό άρχισε το ματς η Τότεναμ, αφού στα πρώτα δευτερόλεπτα κέρδισε δύο κόρνερ χωρίς όμως να μπορέσει να δημιουργήσει μία κλασική ευκαιρία. Βέβαια, δεν χρειάστηκε κάτι το ιδιαίτερο, αφού μόλις στο 11' και έπειτα από δύο πάσες, η ομάδα του Ποκετίνο άνοιξε το σκορ.

Ο Σάντσες με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Έρικσεν στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Δανός με μια πολύ απλή παράλληλη μπαλιά, έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντέλε Άλι, που με προβολή πέτυχε το 1-0. Αυτή η εξέλιξη αφύπνισε τη Γιουνάιτεντ, που άρχισε να επιτίθεται και να δημιουργεί προϋποθέσεις και από την πλευρά της στάθηκε επίσης τυχερή, ισοφαρίζοντας στην πρώτη ξεκάθαρη τελική προσπάθεια.

Οι παίκτες του Μουρίνιο έβγαλαν φτερά στα πόδια, ο Πογκμπά θύμιζε παίκτη που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω και μάλιστα στο 44' ο Γάλλος λίγο έλειψε να σκοράρει με ένα εκπληκτικό σουτ, αλλά ο Βορμ απέκρουσε στην αριστερή του γωνιά. Η απάντηση της Τότεναμ ήταν άμεση, αφού το σουτ του Ντάιερ στις καθυστερήσεις χτύπησε στη ρίζα του δοκαριού της εστίας του Ντε Χέα.

Στο β' μέρος η μεσοαμυντική λειτουργία της Γιουνάιτεντ ήταν ακόμα καλύτερη και στηριζόμενη στην εκπληκτική μέρα του Σάντσες, έβγαινε με πολύ καλές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση. Από τη στιγμή, λοιπόν, που το αμυντικό πλάνο των «κόκκινων διαβόλων» είχε μετατρέψει τον Κέιν σε απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα και ο Έρικσεν δεν ήταν σε καλή μέρα (παρά την ασίστ που είχε στο ενεργητικό του), φάνταζε θέμα χρόνου για τη Μάντσεστερ να σκοράρει και πράγματι αυτό έγινε...

Ο Σάντσες στο 62' πάσαρε στον Λουκάκου, ο Βέλγος με τη μία έστρωσε στον Ερέρα, που με δυνατό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Βορμ, κάνοντας το 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-3-3): Ντε Χέα - Βαλέντσια (80' Νταρμιάν), Σμόλινγκ, Φιλ Τζόουνς, Άσλεϊ Γιανγκ - Μάτιτς, Ερέρα, Πογκμπά - Λίνγκαρντ (83' Ράσφορντ), Σάντσες (90'+6' Φελαϊνί), Λουκακού.

Τότεναμ (4-2-3-1): Βορμ - Τρίπιερ, Σάντσες, Βερτόνχεν, Μπεν Ντέιβις (68' Λούκας Μόουρα) - Ντάιερ, Ντεμπελέ (78' Γουανιάμα) - Ντέλε Άλι, Έρικσεν, Σον Χέουνγκ-Μιν (86' Λαμέλα) - Κέιν.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κύπελλο Αγγλίας Μάντσεστερ Τότεναμ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ