Χανιά: Σε ετοιμότητα οι πυροσβεστικές υπηρεσίες για την νέα αντιπυρική περίοδο - iefimerida.gr

Χανιά: Σε ετοιμότητα οι πυροσβεστικές υπηρεσίες για την νέα αντιπυρική περίοδο

Φωτογραφία αρχείου: MOΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής για να εφαρμόσουν τον σχεδιασμό ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Τη διαβεβαίωση έδωσε από τα Χανιά ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Κωνσταντίνος Γιόβας ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για τις πυρκαγιές. Παράλληλα, τόνισε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών την προάσπιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού πλούτου.

«Θέλω όλοι μαζί συντεταγμένα και οργανωμένα να προσπαθήσουμε για το κοινό καλό. Να αντιμετωπίσουμε τις όποιες πυρκαγιές», επεσήμανε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα ζήτησε την συμβολή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες, ιδιαίτερα όσοι δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο, κτηνοτρόφοι, αγρότες, μελισσοκόμοι και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε κατά τη διάρκεια εργασιών τους να μην προκαλέσουν περιστατικό πυρκαγιάς.

Κατά τη σύσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης έθεσε το αίτημα το πυροσβεστικό ελικόπτερο «Ericson» να σταθμεύσει στην Κρήτη από 1η Ιουνίου μέχρι και τον Αύγουστο, γεγονός που θα βοηθήσει, όπως τόνισε, την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χανιά φωτιά αντιπυρική περίοδος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ