Πραξούλα Αντωνιάδου: «Το 2016 η Κύπρος θα αξιοποιήσει τους υδρογονάνθρακες» - iefimerida.gr

Πραξούλα Αντωνιάδου: «Το 2016 η Κύπρος θα αξιοποιήσει τους υδρογονάνθρακες»

Πραξούλα Αντωνιάδου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 2016 αναμένεται η έναρξη της αξιοποίησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εμπορίου, Πραξούλα Αντωνιάδου.

Η Κύπρια υπουργός διευκρίνισε ότι «σύμφωνα με τις ενδείξεις, η αξιοποίηση των δικών μας αποθεμάτων φυσικού αερίου, προκαταρκτικά, τοποθετείται γύρω στο 2016. Αυτή είναι η ταχύτερη ημερομηνία η οποία καθορίζεται και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε».

Σε ότι αφορά τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης, η υπουργός αποκάλυψε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πολλές εταιρείες και ανέφερε πως θα πρέπει να περιμένουμε την 11η Μαΐου οπότε που είναι η τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων.

Η υπουργός Εμπορίου εξήγησε, επίσης, ότι οι αιτήσεις που υποβάλλονται για τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης αφορούν τα 12 εναπομείναντα οικόπεδα στη ζώνη νοτίως της μεγαλονήσου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ