Ιταλία: Η πρόεδρος της Γερουσίας παρέδωσε τη διερευνητική εντολή στον Ματαρέλα - iefimerida.gr

Ιταλία: Η πρόεδρος της Γερουσίας παρέδωσε τη διερευνητική εντολή στον Ματαρέλα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας Ελιζαμπέτα Καζελάτι παρέδωσε σήμερα το μεσημέρι τη διερευνητική εντολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Η Καζελάτι τόνισε ότι κατά τις συναντήσεις της με τις πολιτικές δυνάμεις διαπίστωσε ότι υπάρχουν «διαφορετικές προσεγγίσεις», αλλά και «χρήσιμες εμπνεύσεις», τις οποίες καλείται τώρα να καταφέρει να αξιοποιήσει ο ίδιος ο Ιταλός πρόεδρος.

Στο μεταξύ, ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι δήλωσε πριν από λίγο ότι προκειμένου να αποφύγει την συμμετοχή της κεντροαριστεράς στη διαπραγμάτευση για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, «είναι διατεθειμένος να κάνει ο ίδιος τρία βήματα μπροστά».

Μια δήλωση την οποία οι παρατηρητές ερμηνεύουν ως μήνυμα προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ο επικεφαλής της Λέγκα είναι διατεθειμένος να αναλάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ