Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει στο κέντρο της πόλης -Αυξάνονται οι ροές [εικόνες] - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει στο κέντρο της πόλης -Αυξάνονται οι ροές [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εικόνες του 2015 ζωντανεύουν ξανά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου από χθες το μεσημέρι έχουν κατασκηνώσει περίπου 60 πρόσφυγες, οι οποίοι δηλώνουν ότι προέρχονται από το Αφρίν της Συρίας.

Οι πρόσφυγες, άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά, κοιμήθηκαν στο γρασίδι κάτω από το άγαλμα του Βενιζέλου στην οδό Αριστοτέλους απλώνοντας κουβέρτες και sleeping bags.

Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει στο κέντρο της πόλης -Αυξάνονται οι ροές [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Όπως ανέφεραν οι πρόσφυγες, κατασκήνωσαν στο σημείο γιατί δεν έχουν πού αλλού να μείνουν. Οι πρόσφυγες έχουν καταγραφεί και έχουν στην κατοχή τους τα χαρτιά που τους επιτρέπουν την παραμονή στη χώρα μας.

Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει στο κέντρο της πόλης -Αυξάνονται οι ροές [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας σχεδιάζεται από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με φορείς να προωθηθούν τα άτομα σε camps, πιθανότατα στα Λαγκαδίκια, στα Διαβατά και στην Αλεξάνδρεια.

Οι προσφυγικές ροές των τελευταίων ημερών, ιδιαίτερα από τον Έβρο, έχουν προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα, καθώς πλέον τα κέντρα φιλοξενίας έχουν γεμίσει ασφυκτικά.

Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει στο κέντρο της πόλης -Αυξάνονται οι ροές [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Για το συγκεκριμένο θέμα, αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης με όλους τους εμπλεκόμενους για να εξεταστεί πως θα αντιμετωπιστούν οι ροές προσφύγων από τον Έβρο προς τη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει στο κέντρο της πόλης -Αυξάνονται οι ροές [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Πηγή: voria.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ