Αυτό το παιδικό καθισματάκι έχει δικούς του αερόσακους [βίντεο] - iefimerida.gr

Αυτό το παιδικό καθισματάκι έχει δικούς του αερόσακους [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ασφάλεια που παρέχουν τα ειδικά καθισματάκια στους μικρούς επιβάτες είναι μεν αδιαμφισβήτητη όχι όμως και αρκετή σε πολλές περιπτώσεις, με δεδομένο ότι το σώμα των μικρών παιδιών δεν μπορεί να αντέξει τις μεγάλες δυνάμεις που αναπτύσσονται.

Έτσι η γνωστή εταιρία παιδικών καθισμάτων Maxi-Cosi προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, δημιουργώντας, σε συνεργασία με την εταιρία αερόσακων Helite ,το AxxisFix Air. Στην πράξη πρόσθεση στο ήδη υπάρχον καθισματάκι, το οποίο διαθέτει τόσο σύστημα Isofix όσο και δυνατότητα περιστροφής 360 μοιρών για πιο εύκολη τοποθέτηση, δύο αερόσακους. Έναν σε κάθε πλευρά του καθίσματος στο ύψος των ώμων.

Οι αερόσακοι ενεργοποιούνται από ένα φυσίγγιο με διοξείδιο του άνθρακα υπό πίεση, το οποίο τους ανοίγει σε μόλις 0,05 του δευτερολέπτου. Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, οι δυο μικροί αερόσακοι δημιουργούν έναν «κλωβό» ασφαλείας για το παιδί, κρατώντας το στην θέση του και μην
επιβαρύνοντας περισσότερο τον αυχένα και την σπονδυλική του στήλη.

Το συγκεκριμένο κάθισμα κοστίζει στη Μεγάλη Βρετανία περίπου 650 ευρώ, ενώ είναι βέβαιο πως προς αυτήν την κατεύθυνση θα στραφούν και άλλες εταιρείες του κλάδου.

Αυτό το παιδικό καθισματάκι έχει δικούς του αερόσακους [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Αυτό το παιδικό καθισματάκι έχει δικούς του αερόσακους [βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καθισματακι Abarth
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ