ΝΔ: Επιχείρηση ακυβερνησίας στη χώρα μετά τις εκλογές στήνει το Μαξίμου - iefimerida.gr

ΝΔ: Επιχείρηση ακυβερνησίας στη χώρα μετά τις εκλογές στήνει το Μαξίμου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ

Για κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος περί καθαρής εξόδου από το πρόγραμμα τον Αύγουστο μιλούν στη ΝΔ.

Στην Πειραιώς βλέπουν, μετά τις δηλώσεις Φίλη, ότι ακόμα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βάλουν ευθέως κατά της πολιτικής Τσίπρα στην οικονομία, ενώ τα μηνύματα που φτάνουν από τους θεσμούς δείχνουν ότι δεν αποκλείεται να ζητηθούν από την κυβέρνηση επιπλέον μέτρα από αυτά που έχει νομοθετήσει.

Το σχέδιο ακυβερνησίας

Σ’ αυτό το εκρηκτικό πλαίσιο που διαμορφώνεται, στελέχη της ΝΔ θεωρούν ότι η κυβέρνηση πριν επιχειρήσει να αποδράσει μέσω των εκλογών, θα έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ναρκοθετήσει την επόμενη ημέρα στη χώρα. Οι δειλές συζητήσεις για επαναφορά του ζητήματος της απλής αναλογικής, ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, έχει ως στόχο να δημιουργήσει καθεστώς ακυβερνησίας την επομένη ημέρα, ώστε να διασωθούν πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, το ζητούμενο σε αυτή την προσπάθεια είναι αν θα βρεθούν οι πρόθυμοι που αναζητά το Μέγαρο Μαξίμου, από τον χώρο της κεντροαριστεράς και των ανεξάρτητων βουλευτών, που θα τείνουν χείρα βοηθείας σε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποδρομή.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσουν από την Πειραιώς και την επιβολή της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές. « Όσοι έχουν έστω και στοιχειώδη γνώση του πως λειτουργεί η αυτοδιοίκηση, γνωρίζουν πολύ καλά ότι με την εφαρμογή απλής αναλογικής θα οδηγηθεί στην πλήρη παράλυση», τονίζουν αρμόδια στελέχη και προειδοποιούν την κυβέρνηση να «μην προσπαθεί να εργαλειοποιήσει και την Αυτοδιοίκηση αλλάζοντας το εκλογικό σύστημα, για να ελέγξει έστω και ως μειοψηφία τους Δήμους και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την επερχόμενη συντριπτική ήττα της, στις εθνικές εκλογές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ Μαξίμου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ