Οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος στο περιθώριο της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ - iefimerida.gr

Οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος στο περιθώριο της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ

H επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ/Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με φόντο τις αναθεωρημένες προβλέψεις του ΔΝΤ, επί τα χείρω για την ανάπτυξη και ανοδικά για το πλεόνασμα, το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα τεθεί επί τάπητος στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Η πολιτική διαπραγμάτευση για το θέμα του χρέους μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών θα γίνει παρασκηνιακά και έχει ιδιαιτέρο ενδιαφέρον καθώς θα διαφανεί η στάση του ΔΝΤ αλλά και της γερμανικής πλευράς με τον νέο υπουργό Οικονομικών, Ολαφ Σόλτς να συμμετέχει στις συζητήσεις.

Αύριο είναι μία κρίσιμη ημέρα με τη διενέργεια του Washington Group ενώ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης, που βρίσκονται από την Τρίτη στις ΗΠΑ θα έχει επαφές με τους εκπροσώπους των πιστωτών χωρίς να αποκλείεται και συνάντηση με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ιδιαίτερη σημασία προσλαμβάνει το λεγόμενο «Washington Group» -η συνάντηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία) με τους αρμόδιους ιθύνοντες των ευρωπαϊκών θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) και την επικεφαλής του ΔΝΤ-, η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο. Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης θα διαφανούν οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χρέος ΔΝΤ Εαρινή Σύνοδος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ