Η Κομισιόν χρηματοδοτεί τον νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρας- Πύργου -Με 293 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Η Κομισιόν χρηματοδοτεί τον νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρας- Πύργου -Με 293 εκατ. ευρώ

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «πράσινο φως» έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την επένδυση ύψους 293 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής, για την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρας-Πύργου.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα εξασφαλίσει ταχύτερη και ασφαλέστερη διαδρομή, σημειώνει η Κομισιόν στην ανακοίνωσή της. Το έργο που χρηματοδοτείται από την ΕΕ περιλαμβάνει τις απαραίτητες συναφείς υποδομές, όπως γέφυρες και υπόγειες διαβάσεις, καθώς και έργα που διευκολύνουν την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο από οικιστικές ή αγροτικές ιδιοκτησίες, με 130 χλμ. νέων ή αναβαθμισμένων χωματόδρομων.

«Είμαι περήφανη που τα κεφάλαια της πολιτικής συνοχής μπορούν να συμβάλουν σε αυτό το σημαντικό έργο υποδομής, βελτιώνοντας σημαντικά την οδική ασφάλεια στην Αχαΐα και την Ηλεία», δήλωσε η Κορίνα Κρέτσου, η επίτροπος, αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική.

«Το έργο αυτό θα προσφέρει νέες οικονομικές ευκαιρίες στην περιοχή καθώς και καλύτερες συγκοινωνιακές συνδέσεις όχι μόνο εντός της χώρας αλλά και με γειτονικά κράτη-μέλη», συμπλήρωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκινητόδρομος Κομισιόν Πάτρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ