Τελευταία ευκαιρία για τις παραστάσεις «Προδοσία» και «Φεγγίτης» -Εργα με ύμνους από τον ξένο τύπο - iefimerida.gr

Τελευταία ευκαιρία για τις παραστάσεις «Προδοσία» και «Φεγγίτης» -Εργα με ύμνους από τον ξένο τύπο

«Φεγγίτης» στο θέατρο Εμπορικόν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Κυριακή 22 Απριλίου ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του πολυβραβευμένου έργου «Φεγγίτης» (Skylight) του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα, σεναριογράφου και σκηνοθέτη Sir David Hare, στο θέατρο Εμπορικόν.

Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η μετάφραση είναι της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Καταλειφό και τη Λουκία Μιχαλοπούλου.

Το ελληνικό κοινό ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή την παράσταση ενώ ο ξένος Τύπος την ύμνησε.

Τελευταία ευκαιρία για τις παραστάσεις «Προδοσία» και «Φεγγίτης» -Εργα με ύμνους από τον ξένο τύπο | iefimerida.gr 0

Εγραψαν για τον «Φεγγίτη» (Skylight):

«Mια από τις πιο έξυπνα γραμμένες αισθηματικές ιστορίες αγάπης του καιρού μας». New York Times

«Υπάρχουν κάποιες πολύ σπάνιες φορές στο θέατρο που ξαφνικά επικρατεί απόλυτη σιωπή. Κανένας ψίθυρος, ούτε βηξίματα, ούτε καρέκλες που τρίζουν, γιατί οι θεατές είναι καρφωμένοι στις θέσεις τους καθώς διαισθάνονται ότι αυτό που συμβαίνει επι σκηνής είναι εξαιρετικά συναρπαστικό και κρίσιμο. (…) To έργο του David Hare είναι γεμάτο από τέτοιες στιγμές» Sunday Times

«Το θεατρικό έργο της δεκαετίας». Spectator

«Ένα εξαιρετικό έργο από έναν από τους καλύτερους θεατρικούς συγγραφείς στην αγγλική γλώσσα. Το Skylight πολύ πιθανόν σε λίγα χρόνια να θεωρείται ένα έργο κλασσικό» New York Post

«Πραγματικά απίθανο! Επί δυο ώρες οι δυο χαρακτήρες τσακώνονται, αγαπιούνται, ανταλλάσσουν προσβολές και εξερευνούν τα βάθη των συναισθημάτων τους καθώς ψάχνουν μέσα στις στάχτες μιας ερωτικής σχέσης που κράτησε έξι χρόνια. Ένα έργο γραμμένο με μια συναισθηματική ειλικρίνεια που πληγώνει, με σπιρτάδα και οργή». The Telegraph

Τετάρτη – Κυριακή στο θέατρο Εμπορικόν.

«Προδοσία» στο Μικρό Παλλάς


Την 1η Μαΐου ρίχνει αυλαία και η «Προδοσία» στο Μικρό Παλλάς.

Εργο του νομπελίστα συγγραφέα Χ. Πιντερ, σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη και σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Με τους Γιώργο Χρυσοστόμου, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Κατερίνα Παπαδάκη.

Με τον όρο Προδοσία χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε αθέτηση υποχρεώσεων δεσμεύσεων ή υποσχέσεων μέσα σε μια σχέση. Είναι επίσης η εξαπάτηση ερωτικού συντρόφου, φίλου ή συγγενή, καθώς και η διάψευση προσδοκιών και ελπίδων των άλλων ή και του ίδιου του εαυτού.

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα: 20:00, Τρίτη: 21:00

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ