Οι 17 βασιλικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ στον γάμο τους[εικόνες] - iefimerida.gr

Οι 17 βασιλικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ στον γάμο τους[εικόνες]

harry-megkan
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε περίπου ένα μήνα ο πρίγκιπας Χάρι θα παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του, την Μέγκαν Μαρκλ.

Παρόλο που έχουμε μια ιδέα για το ποιες θα μπορούσαν να είναι οι παράνυμφες της ηθοποιού, το πώς μπορεί να είναι η ανθοδέσμη της αλλά και τη γεύση της τούρτας τους, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες για τις οποίες είμαστε απολύτως βέβαιοι.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η βασιλική οικογένεια έχει πολλές παραδόσεις και έθιμα που αναμένεται να τηρηθούν κατά τη μεγάλη μέρα.

1. Η νύφη πρέπει να φοράει λευκό φόρεμα

Το 1840, η βασίλισσα Βικτόρια φορούσε λευκό για το γάμο της με τον πρίγκιπα Αλβέρτο και άρχισε μια τάση που κρατά μέχρι σήμερα. Πριν από αυτό, το λευκό θεωρούνταν μια περίεργη επιλογή για νυφικό – αλλά αφότου δημοσιεύτηκαν οι επίσημες φωτογραφίες του γάμου της, πολλές άλλες νύφες άρχισαν να ακολουθούν το παράδειγμά της. Από τότε, κάθε βασιλική νύφη φορούσε λευκό και το ίδιο αναμένεται να κάνει και η Μέγκαν.

3. Η ανθοδέσμη της πρέπει να έχει μύρτιλλο

Μια άλλη τάση που ξεκίνησε η βασίλισσα Βικτώρια, ήταν το μπουκέτο της να περιέχει το «βότανο της αγάπης», το μύρτιλο. Κάθε βασιλική νύφη μετά την Βικτώρια είχε μύρτιλα στην ανθοδέσμη της – και όχι οποιοδήποτε μύρτιλο – είναι από αυτόν τον θάμνο που φύτευσε η βασίλισσα Βικτώρια μετά το γάμο της.

4. Η νύφη θα εναποθέσει στη συνέχεια το μπουκέτο της στον Τάφο του Αγνώστου Στρατιώτη
Η μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ το έκανε αυτό τελείως αναπάντεχα κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον βασιλιά Γεώργιο VI το 1923 ως φόρο τιμής στον αδερφό της Φέργκους, που είχε σκοτωθεί στη μάχη του Λους κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

5. Ο γαμπρός πρέπει να φορά στρατιωτική στολή

Μια άλλη παράδοση που έρχεται από το γάμο της βασίλισσας Βικτωρίας. Ο σύζυγός της, πρίγκιπας Αλβέρτος φόρεσε στρατιωτική στολή στο γάμο τους το 1840. Ο Χάρι υπηρέτησε στο στρατό για μια δεκαετία και συμμετείχε σε δύο αποστολής στο Αφγανιστάν.

6. Η βασιλική οικογένεια πρέπει να καθίσει στη δεξιά πλευρά της εκκλησίας
Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο εάν ο γαμπρός είναι αυτός που ανήκει στη βασιλική οικογένεια. Αν μια πριγκίπισσα παντρευτεί, τότε η οικογένεια θα καθίσει στα αριστερά.

7. Οι καλεσμένοι πρέπει να ακολουθήσουν αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα
Αυτό σημαίνει στρατιωτικές στολές ή κοστούμια για τους άνδρες και καλά φορέματα για τις γυναίκες.

8. Ξεχάστε τη λέξη «υπακοή» από τους γαμήλιους όρκους
Το 1981, η πριγκίπισσα Νταϊάνα αρνήθηκε να συμπεριλάβει την παραδοσιακή υπόσχεση «αγάπη, παρηγοριά και υπακοή» στο σύζυγό της και αντί γι’ αυτό είπε «αγάπη, τιμή, παρηγοριά και διατήρηση». Η δούκισσα του Κέμπριτζ έκανε το ίδιο κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και η Μέγκαν αναμένεται να διατηρήσει τη νέα παράδοση.

9. Το γαμήλιο δαχτυλίδι της νύφης πρέπει να περιέχει ουαλικό χρυσό

Αυτή η παράδοση ξεκίνησε από την μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ και συνεχίστηκε για έναν σχεδόν αιώνα.

10. Ο μονάρχης πρέπει να δώσει γραπτή άδεια
Σύμφωνα με το νόμο του βασιλικού γάμου του 1772, όποιος είναι «ένα από τα έξι πρόσωπα που βρίσκονται στη σειρά για τη διαδοχή του Στέμματος, πρέπει να λάβουν συγκατάθεση της αυτού Μεγαλειότητας πριν παντρευτούν».

Η τρέχουσα σειρά για το θρόνο είναι ο πρίγκιπας Κάρολος, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο πρίγκιπας Τζορτζ, η πριγκίπισσα Σαρλότ, ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Άντριου. Μόλις γεννηθεί το τρίτο παιδί του Γουίλιαμ και τη Κέιτ, υθα περάσει τον Χάρι που είναι 5ος στη διαδοχή.

11. Ο μονάρχης πρέπει επίσης να στείλει τα προσκλητήρια του γάμου

Τα προσκλητήρια αποστέλλονται υπό την εντολή της βασίλισσας Ελισάβετ καθώς είναι η σημερινή επικεφαής της Εκκλησίας της Αγγλίας. Τα 600 γαμήλια προσκλητήρια για το γάμο του Χάρι και της Μέγκαν απεστάλησαν στις 22 Μαρτίου.

12. Η νύφη θα φτάσει με μια άμαξα

Η δούκισσα του Κέμπριτζ βέβαια, έσπασε την παράδοση της Σταχτοπούτας το 2011, όταν εμφανίστηκε σε μια Rolls-Royce Phantom VI του 1977.

13. Τα παρανυφάκια συνήθως είναι παιδιά

Για το γάμο του δούκα και της δούκισσας του Κέμπριτζ υπήρχαν μόνο δύο ενήλικα μέλη – ο πρίγκιπας Χάρι και η Πίππα Μίντλετον. Ενώ η καλύτερη φίλη της Μέγκαν, Τζέσικα Μουλρόνεϊ ίσως είναι η κυρία επί των τιμών, μπορεί να δούμε τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πριγκίπισσα Σάρλοτ ως παιδιά των λουλουδιών.

14. Η βασίλισσα θα παραθέσει ένα γεύμα
Μετά την τελετή, η οποία θα γίνει το μεσημέρι, η βασίλισσα θα παραθέσει ένα γεύμα για τους καλεσμένους. Στις νέες παραδόσεις έχουμε δει και ένα δείπνο, και στην περίπτωση του Χάρι και της Μέγκαν, ο πρίγκιπας Κάρολος θα παραθέσει δείπνο για περίπου 200 καλεσμένους στο παλάτι του Κένσινγκτον.

16. Ο πρίγκιπας κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα ξεκίνησαν την παράδοση με το φιλί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

Ενώ οι νεόνυμφοι εμφανίζονται στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ εδώ και αιώνες, η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν οι πρώτοι που φιλήθηκαν το 1981. Με το γάμο τους στο παλάτι του Γουίνσδορ, ίσως να είναι λίγο δύσκολο για τον Χάρι και την Μέγκαν να φιληθούν εκεί.

17. Θα υπάρξει επίσημο γαμήλιο πορτρέτο

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε την Μέγκαν με όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ