Eurostat: Στο 0,2% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Eurostat: Στο 0,2% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο στην Ελλάδα

Στο 0
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο 0,2% μειώθηκε ο πληθωρισμός, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο στην Ελλάδα, έναντι 0,5% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

Τον Μάρτιο ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στο 1,3%, έναντι 1,1% τον Φεβρουάριο. Έναν χρόνο πριν, τον Μάρτιο του 2017, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη βρισκόταν στο 1,5%, στην ΕΕ στο 1,6% και στην Ελλάδα στο 1,7%.

Σε ετήσια βάση, τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού στην ΕΕ κατέγραψαν τον Μάρτιο η Κύπρος (-0,4), η Ελλάδα (0,2%) και η Δανία (0,4%). Τα υψηλότερα επίπεδα σημειώθηκαν στη Ρουμανία (4%), στην Εσθονία (2,9%), στη Σλοβακία και τη Λιθουανία (2,5%).

Σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε έξι κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε έξι χώρες και αυξήθηκε σε 15 χώρες.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών, σε ετήσια βάση, στην Ευρωζώνη, καταγράφηκαν στις υπηρεσίες στέγασης (+0,67 ποσοστιαίες μονάδες), στα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+0,41 ποσοστιαίες μονάδες) και στην ενέργεια (+0,20 ποσοστιαίες μονάδες).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πληθωρισμός Ευρωζώνη Ελλάδα Eurostat
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ