Απίστευτο για Γαλλία: «Αποκλείουμε το εργοστάσιο της ελίτ», έγραψαν φοιτητές απεργοί [εικόνες] - iefimerida.gr

Απίστευτο για Γαλλία: «Αποκλείουμε το εργοστάσιο της ελίτ», έγραψαν φοιτητές απεργοί [εικόνες]

Σχολή Πολιτικών Επιστημών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρόσβαση στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού (Sciences Po) έκλεισε σήμερα με απόφαση της διεύθυνσης λόγω της κατάληψης ενός τμήματος του κτιρίου από δεκάδες φοιτητές της σχολής.

Κατάληψη σε ένδειξη αλληλεγγύης με το κίνημα διαμαρτυρίας στις πανεπιστημιακές σχολές, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν επιτρέπεται η είσοδος των φοιτητών στο κτίριο ως προληπτικό μέτρο. Τα μαθήματα που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν εδώ θα πραγματοποιηθούν αλλού» επιβεβαίωσε η διεύθυνση της σχολής, στην οποία έχουν φοιτήσει πολλοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Εμανουέλ Μακρόν.

Απίστευτο για Γαλλία: «Αποκλείουμε το εργοστάσιο της ελίτ», έγραψαν φοιτητές απεργοί [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Περίπου 70 φοιτητές, σύμφωνα με τη διεύθυνση, πραγματοποιούν ειρηνική κατάληψη της Péniche, της κυριότερης αίθουσας της σχολής όπου αποφάσισαν να περάσουν τη νύχτα μετά τη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης.

«Η κατάληψη της Σχολής Πολιτικών Επιστημών είναι συμβολική: είναι η σχολή στην οποία σπούδασε ο Εμανουέλ Μακρόν και πολλά μέλη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του», ανέφεραν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν στη διάρκεια της νύχτας οι φοιτητές της σχολής.

Απίστευτο για Γαλλία: «Αποκλείουμε το εργοστάσιο της ελίτ», έγραψαν φοιτητές απεργοί [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Μακρόν, η σχολή σου είναι αποκλεισμένη»

Οι φοιτητές ανήρτησαν πανό κάτω από τα παράθυρα της πρόσοψης του κτιρίου, που βρίσκεται στην οδό Σεν-Γκιγιόμ στο 7ο διαμέρισμα.

Τα συνθήματά τους απευθύνονται κυρίως στον Εμανουέλ Μακρόν: «Μακρόν, η σχολή σου είναι αποκλεισμένη», «Εδώ σπουδάζουν εκείνοι που επιλέγουν. Αποκλείουμε το εργοστάσιο της ελίτ», «Οι φοιτητές της Σχολής Πολιτικών Επιστημών κατά της μακρονικής μηχανής». Ένα άλλο δηλώνει την αλληλεγγύη των φοιτητών με τους μετανάστες: «Όχι στα σύνορα, όχι στα έθνη, σταματήστε τις απελάσεις.».

"Nous occupons Sciences Po parce que Macron en est sorti, et que nous ne voulons pas finir comme lui" https://t.co/cSn4GdxY7B pic.twitter.com/KzrEpSyBX5


Τρόφιμα διαβιβάστηκαν με σκοινί σε φοιτητές με κουκούλα που τα έλαβαν από ένα παράθυρο του πρώτου ορόφου, σύμφωνα με δημοσιογράφο του πρακτορείου.

Sciences Po Paris rejoint la mobilisation étudiante contre les réformes archaïques de #Macron !https://t.co/PYNmE1QWU7

Μια εκατοστή φοιτητές βρίσκονταν το πρωί μπροστά από το κτήριο, ορισμένοι από τους οποίους είχαν έρθει για να πάνε στα μαθήματά τους και άλλοι σε αλληλεγγύη με το κίνημα.

Ανάμεσά τους ο Τομά, μεταπτυχιακός φοιτητής διεθνών σχέσεων, που δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι υποστηρίζει το κίνημα αυτό που «τον αφορά» επειδή «είναι επίσης μια πιο συνολική αμφισβήτηση της πολιτικής της κυβέρνησης».
«Είναι ντροπή!» έλεγε αντίθετα ο Πολ, πρωτοετής φοιτητής. «Είναι μια μειοψηφία αυτοί που μπλοκάρουν τη σχολή. Πολλοί φοιτητές θέλουν να πάνε στο μάθημα. Υπάρχει μια σιωπηλή πλειοψηφία που δεν το θέλει αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ