Ξυδάκης: Απάντησε χθες ο πρωθυπουργός στην Τουρκία, τι να απαντήσει ξανά; - iefimerida.gr

Ξυδάκης: Απάντησε χθες ο πρωθυπουργός στην Τουρκία, τι να απαντήσει ξανά;

Νίκος Ξυδάκης/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Απάντησε χθες ο πρωθυπουργός, τι να απαντήσει ξανά;».


Αυτό δήλωσε σήμερα, μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, όσον αφορά στη νέα προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

«Η Τουρκία μπορεί να λέει πολλά πράγματα, δεν έχουν σημασία αυτά τα πράγματα. Σημασία έχει επί του πεδίου, υπάρχει μια αναθεώρηση από τη δεκαετία του '80», ανέφερε ο κ. Ξυδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η τουρκική προκλητικότητα έχει ενταθεί γιατί «υπάρχει επαναχάραξη ενεργειακών οδών, γίνεται πόλεμος εδώ και 5 χρόνια στη Συρία, έχουν ανακαλυφθεί μεγάλα ενεργειακά κατάσματα και η Τουρκία θέλει μερίδιο στη μοιρασιά».

«Υπάρχουν οι απαντήσεις, έχουν δοθεί εδώ και χρόνια, υπάρχει γραμμή πλεύσης και από την εποχή της κρίσης του '87 και τη συμφωνία του Νταβός και με τις προκλήσεις της δεκαετίας του '90», δήλωσε ο κ. Ξυδάκης απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να υπάρξει απάντηση στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ