Nέος πρωθυπουργός της Αρμενίας ο Σερζ Σαρκισιάν -Πρώην πρόεδρος της χώρας - iefimerida.gr

Nέος πρωθυπουργός της Αρμενίας ο Σερζ Σαρκισιάν -Πρώην πρόεδρος της χώρας

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν εξελέγη, όπως αναμενόταν, πρωθυπουργός από το κοινοβούλιο της χώρας, παρά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που συνεχίζονται εδώ και αρκετές ημέρες στο Γερεβάν.

Υπέρ της υποψηφιότητας του Σαρκισιάν για την πρωθυπουργία τάχθηκαν 77 βουλευτές ενώ 17 τον καταψήφισαν.

"Για να ζήσουμε σε μια Αρμενία που θα ευημερεί, σε μια ευνομούμενη χώρα, πρέπει να μην ξυπνούν τα κοιμώμενα ηφαίστεια. Και τα ηφαίστεια δεν εκρήγνυνται αν δεν θα προκαλέσουμε" είπε ο Σαρκισιάν στην ομιλία του προς τους βουλευτές πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας.

Ο Σαρκισιάν ολοκλήρωσε τον Μάρτιο την δεύτερη και τελευταία θητεία του στην προεδρία της Αρμενίας. Πλέον, επιστρέφει στην εξουσία ως πρωθυπουργός, με ενισχυμένες εξουσίες.

Οι διαδηλωτές, που το πρωί συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Νικόλ Πασινιάν και απέκλεισαν την πρόσβαση στο υπουργείο Εξωτερικών και την κεντρική τράπεζα, σχεδιάζουν να οργανώσουν άλλη μία, μεγαλύτερη κινητοποιήση απόψε το βράδυ.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αρμενία πρωθυπουργός νέος πρόεδρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ