ΔΝΤ: Υπάρχει χρόνος να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Υπάρχει χρόνος να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μορίς Ομπστφελντ εκτίμησε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, μέσω διαπραγματεύσεων.

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πει κάποιος ότι είναι σε εξέλιξη ένας εμπορικός πόλεμος, καθώς ακόμη δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι δασμοί στα εισαγόμενα προϊόντα, τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, μιλώντας πριν από την έναρξη της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

«Αυτή τη στιγμή, μολονότι έχουν ριφθεί κάποια προειδοποιητικά πυρά, πρόκειται περισσότερο για ψευτοπόλεμο», συμπλήρωσε ο Ομπστφελντ, που έχει την άποψη ότι «υπάρχει ακόμη περιθώριο να δεσμευτούν οι χώρες σε συζητήσεις ώστε να επωφεληθούν από τους υπάρχοντες μηχανισμούς επίλυσης διαφορών για να αποφευχθεί οποιαδήποτε κλιμάκωση».

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ