Πιο ανταγωνιστική πόλη του κόσμου η Νέα Υόρκη - iefimerida.gr

Πιο ανταγωνιστική πόλη του κόσμου η Νέα Υόρκη

Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον τίτλο της πιο ανταγωνιστικής πόλης στον κόσμο χάρισε στη Νέα Υόρκη μελέτη της Economist Intelligence Unit σε σύνολο 120 πόλεων με βάση «την αναγνωρισμένη ικανότητά τους να προσελκύουν κεφάλαια, επιχειρήσεις, ταλέντα και τουρίστες». Δεύτερο το Λονδίνο, στην τρίτη θέση Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ και 72η η Αθήνα.

Η ελληνική πρωτεύουσα βρέθηκε στην 72η θέση, ανάμεσα στην Πόλη του Μεξικού και το Κέιπ Τάουν, με συνολική βαθμολογία 46,1, έναντι 71,4 της Νέας Υόρκης – σε αυτήν συνυπολογίστηκαν η «οικονομική δύναμή» της (η ελληνική πρωτεύουσα βαθμολογήθηκε στη συγκεκριμένη υποκατηγορία με 24,1 έναντι 54 της Νέας Υόρκης), το «φυσικό κεφάλαιό της» (77,7 η Αθήνα έναντι 92 της Νέας Υόρκης), η «χρηματοπιστωτική ωριμότητά» της (33,3 η Αθήνα έναντι 100 της Νέας Υόρκης), η «θεσμική αποτελεσματικότητά της (60 έναντι 85,8), ο «κοινωνικός και πολιτισμικός χαρακτήρας» (81,7 έναντι 95), το «ανθρώπινο κεφάλαιο (67,8 έναντι 76,5), οι «περιβαλλοντικοί και φυσικοί κίνδυνοι» (62,5 έναντι 66,7) και η «παγκόσμια ελκυστικότητα» (14 έναντι 35,7).

Ανάμεσα στις 32 ευρωπαϊκές πόλεις που συμπεριέλαβε η μελέτη, η Αθήνα έλαβε την 27η θέση. Στις 30 πόλεις με τη μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα παγκοσμίως συμπεριλαμβάνονται 11 ευρωπαϊκές και 10 αμερικανικές.

Στην υποκατηγορία «οικονομική δύναμη», όμωςυ περτερούν σαφώς οι ασιατικές πόλεις: οι 15 από τις 20 πόλεις με τη μεγαλύτερη οικονομική ισχύ βρίσκονται στην Ασία. Λιγότερο ανταγωνιστικές πόλεις στον κόσμο είναι σύμφωνα με τη μελέτη, η Τεχεράνη το Λάγος και η Ντάκα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ