Καμηλοπάρδαλη «αυτοκτόνησε» κατά λάθος, ενώ ξυνόταν σε ένα δέντρο [βίντεο] - iefimerida.gr

Καμηλοπάρδαλη «αυτοκτόνησε» κατά λάθος, ενώ ξυνόταν σε ένα δέντρο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τραγικό θάνατο βρήκε μία καμηλοπάρδαλη σε ζωολογικό κήπο της Κίνας όταν το κεφάλι της «κόλλησε» σε ένα δέντρο στην προσπάθειά της να ξυστεί.

Ο λαιμός της καμηλοπάρδαλης παγιδεύτηκε ανάμεσα στα δύο κλαδιά κι ενώ οι απελπισμένοι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου έκαναν ότι μπορούσαν, κόβοντας μάλιστα το κλαδί, δυστυχώς ήταν πολύ αργά για το ζώο.

Η 10χρονη αρσενική καμηλοπάρδαλη που ονομάζεται Χαϊρόνγκ ζούσε στο ζωολογικό κήπο του Κουνμίνγκ στην Κίνα εδώ και 5 χρόνια.

Καμηλοπάρδαλη «αυτοκτόνησε» κατά λάθος, ενώ ξυνόταν σε ένα δέντρο [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Το προσωπικό του κήπου χρησιμοποίησε μάλιστα μία σκάλα για να φτάσει το κεφάλι της Χαϊρόνγκ, αλλά χρειάστηκε τελικά να κόψει ένα από τα κλαδιά όταν δεν μπόρεσαν να «ξεκολλήσουν» το κεφάλι του ζώου.

Το βίντεο, που δημοσίευσε ένας επισκέπτης του κήπου, δείχνει το ζώο να καταρρέει στο έδαφος όταν κόπηκε το κλαδί και απελευθερώθηκε ο λαιμός του. Την ίδια στιγμή, χτυπά κατά λάθος και έναν υπάλληλο του ζωολογικού κήπου στο κεφάλι.

Οι εργαζόμενοι κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να σώσουν το ζώο κάνοντας μαλάξεις στο θώρακα, αλλά λίγο αργότερα η καμηλοπάρδαλη ξεψύχησε αφού υπέστη σοβαρό τραυματισμό στον αυχένα.

Ο ζωολογικός κήπος ανέφερε πως ο Χαϊρόνγκ χρησιμοποιούσε συχνά το συγκεκριμένο δέντρο για να ξυστεί. Πιστεύουν ότι προσπάθησε να κάνει το ίδιο όταν ο λαιμός της παγιδεύτηκε ανάμεσα στα κλαδιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ