Θεσσαλονίκη: Η Νοτοπούλου παρουσίασε το... πλούσιο κυβερνητικό έργο για την πόλη - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Η Νοτοπούλου παρουσίασε το... πλούσιο κυβερνητικό έργο για την πόλη

Κατερίνα Νοτοπούλου/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η προϊσταμένη του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου κάλεσε τους δημοσιογράφους και τους παρουσίασε το «χάρτη» των κυβερνητικών παρεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή, υποστηρίζοντας ότι η πόλη θα αλλάξει.

Όπως σχολίασε απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για τον σχετικό χάρτη και τη λειτουργία του γραφείου, η ενημέρωση των δημοσιογράφων έγινε «για να μάθει ο κόσμος ποιοι δουλεύουν και ποιοι τον δουλεύουν».

Παράλληλα, απέκλεισε κάθε συζήτηση για το πολιτικό της μέλλον τονίζοντας ότι ευθύνη όσων βρίσκονται στο Πρωθυπουργικό γραφείο είναι η αποκλειστική ενασχόληση με το έργο της κυβέρνησης στην πόλη. «Δεν έχει αλλάξει η πόλη. Αλλά έχει αλλάξει στάτους κβο», σχολίασε.

«Η Θεσσαλονίκη δεν είχε σχέδιο. Δουλεύουμε καθημερινά τα αιτήματα των φορέων. Παρακολουθούμε το κυβερνητικό έργο. Είναι σε εξέλιξη μια σειρά πρωτοβουλιών», σημείωσε μετά την παρουσίαση των 23 κυβερνητικών παρεμβάσεων στην πόλη.

ΕΥΑΘ και ΠΑΟΚ


Ερωτώμενη η κ. Νοτοπούλου για το γεγονός ότι η ΕΥΑΘ λείπει από τον χάρτη των κυβερνητικών παρεμβάσεων, σχολίασε πως το κυβερνητικό έργο δεν εξαντλείται σε έναν χάρτη τονίζοντας πως είναι μεγάλο και κρίσιμο θέμα του νερού.


«Δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε ότι ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι το νερό δεν ιδιωτικοποιείται» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ επεσήμανε πως το ζήτημα του αγωγού από την Αραβησσό που η βλάβη του προκάλεσε κρίση νερού για μια ολόκληρη εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη, είναι πάρα πολύ σοβαρό ενημερώνοντας πως έχει ζητηθεί από την ΕΥΑΘ να εκπονήσει σχέδιο ώστε να μην ξαναμείνουν οι πολίτες χωρίς νερό.


Ερωτώμενη επίσης αν το γραφείο Πρωθυπουργού απασχόλησε και το ζήτημα του ΠΑΟΚ σχολίασε πως οι πολίτες μπορούν να διακρίνουν ανάμεσα στο κομμάτι του οπαδισμού και σε αυτό του αθλητισμού (αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ) που είναι και η δική τους εμπλοκή ως γραφείο Πρωθυπουργού.


Ο κυβερνητικός χάρτης

- Απόδοση πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Κόδρα
Η διευθύντρια του γραφείου Πρωθυπουργού σχολίασε πως ήταν πρώτη προτεραιότητα οι αποδόσεις των πρώην στρατοπέδων ως ελεύθερων χώρων. Για το Π. Μελά ανέφερε πως προχωρούν οι διαδικασίες για την αξιοποίησή του και για το Κόδρα πως ήδη το πρώτο του κομμάτι έχει παραδοθεί.

- Απόδοση Πρώτης Προβλήτας – Αποθήκη Γ’ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου
Για την απόδοση της πρώτης προβλήτας στην τοπική κοινωνία τόνισε πως ήταν δέσμευση του Πρωθυπουργού η οποία έγινε πράξη ενώ για την αποθήκη Γ’ ανέφερε πως το Γραφείο Πρωθυπουργού στηρίζει τον θεσμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου που έχει φέρει πολιτιστική ανάπτυξη στην πόλη.

- Πάρκο ΑΜΕΑ για όλους
Για την δημιουργία χώρου πρασίνου αλλά και το πάρκο ευρωπαϊκών προδιαγραφών στο πρώην ορφανοτροφείο «Μ. Αλέξανδρος» στην Τούμπα ανέφερε πως πλέον η μελέτη είναι στα χέρια του δήμου Θεσσαλονίκης ώστε να ξεκινήσουν τα έργα.

- Μουσείο Ολοκαυτώματος – Πάρκο Μνήμης
Για ανάπλαση των Δυτικών Συνοικιών έκανε λόγο η κ. Νοτοπούλου μιλώντας για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος αλλά και την ανάπλαση του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού και την δημιουργία του Πάρκου Μνήμης.

- Ανώτατα Συμβούλια Συνεργασίας
Αναφορά έγινε επίσης στις διπλωματικές συναντήσεις σε ανώτατο επίπεδο που πραγματοποιήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, την τριμερής συνάντηση Ελλάδα – Ισραήλ – Κύπρος και Ελλάδα – Βουλγαρία και Ελλάδα-Σερβία.

- Παιδιατρικό Νοσοκομείο
Τονίστηκε πως ήταν ένα πάγιο αίτημα της πόλης σημειώνοντας πως ο λόγος που επιλέχθηκε το οικόπεδο στο Φίλυρο ήταν ότι δεν είχε προβλήματα ιδιοκτησίας και πως είναι ιδιοκτησίας του υπουργείου Υγείας.
Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΤΕΕ/ΤΚΜ ότι το οικόπεδο δεν είναι κατάλληλο προτείνοντας μια έκταση ανατολικά, η κ. Νοτοπούλου απάντησε πως ο χώρος έχει ήδη ανακοινωθεί και αποφασισθεί και πως θα γίνουν οι όποιες αλλαγές χρειάζονται (διαπλατύνσεις δρόμων κλπ) για να υπάρξει άνετη προσβασιμότητα για τους πολίτες.

- Νοσοκομείο Αγ. Παύλος
Αναφορά στην εκκρεμότητα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου Αγ. Παύλος , που χρόνιζε από το 1984 και λύθηκε με παρέμβαση του γραφείου Πρωθυπουργού.

- Ίδρυση τριών Τ.Ο.Μ.Υ.
Με το ΕΣΥ παρομοίασε την κυβερνητική ενέργεια να ιδρυθούν ΤΟΜΥ η κ. Νοτοπούλου. Σημείωσε πως ήδη λειτουργούν τρεις στην Θεσσαλονίκη (Μενεμένη, Εύοσμος, Παύλου Μελά) ενώ συνολικά στα όρια της Γ’ Υγειονομικής Περιφέρειας ο σχεδιασμός είναι για την λειτουργία 33 συνολικά.

- Σχολικά γεύματα
Συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία δίνονται καθημερινά 29.000 γεύματα σε παιδιά δημοτικού. Ειδικότερα όπως αναφέρθηκε σχολικά γεύματα δίνονται σε 148 δημοτικά σχολεία στη δυτική Θεσσαλονίκη, 31 στην Ανατολική, 15 στην Ημαθία και 14 στην Πιερία.

- Ειδικό δημοτικό σχολείο Αγ. Αθανάσιο
- Ανέγερση 25ου δημοτικού σχολείου στον Εύοσμο
- Μετεγκατάσταση ΕΕΕΕΚ Πεύκων – ΕΕΕΕΚ Παύλου Μελά
- FILM OFFICE


Η Κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε στην δημιουργία ενός film office στην Θεσσαλονίκη το οποίο αποφασίστηκε να τρέξει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης ώστε να αξιοποιηθεί στο έπακρο ο νέος νόμος που ευνοεί τις οπτικοακουστικές παραγωγές στην Κεντρική Μακεδονία.

- Στήριξη ΚΘΒΕ
«Παραλάβαμε καταχρεωμένο και διαλυμένο το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος» ανέφερε η κ. Νοτοπούλου σημειώνοντας πως δόθηκαν έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις τακτοποιώντας τα χρέη του οργανισμού.

- Ανακατασκευή Καυτατζόγλειου Σταδίου
- Παραχώρηση καταστημάτων στο δήμο Παύλου Μελά (Ευκαρπία)
- Εμπορευματικό Κέντρο (πρώην στρατόπεδο Γκόνου)
- Μετρό Θεσσαλονίκης


Για το Μετρό Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για τη νέα τακτική της κυβέρνησης με την έναρξη διαβούλευσης με τους δημάρχους ενώ προχωρά η κεντρική γραμμή και η επέκταση προς την Καλαμαριά

- Αποϊδιωτικοποίηση ΟΑΣΘ
Αναφερόμενη στην αλλαγή καθεστώτος στον ΟΑΣΘ έκανε λόγο για εξοικονόμηση πόρων και για δημόσια κοινωνική πολιτική. «Τα προβλήματα είναι γνωστά. Η διοίκηση κάνει κινήσεις» σημείωσε ενώ σημειώθηκε και η συνεργασία με την ΕΛΒΟ. Ερωτώμενη για την άσχημη εικόνα των πρώτων μηνών σχολίασε πως δεν θα μπορούσε η κατάσταση να αλλάξει με ένα ραβδάκι και πως «κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι οι πολίτες ταλαιπωρούνται αλλά και αντίστοιχα ότι οι άνεργοι μεταφέρονται πλέον δωρεάν».

- Σύσταση φορέα διαχείρισης Θερμαϊκού
- Σύσταση Λιμενικού Ταμείου – Λιμάνι Σταυρού

Πηγή: thessnews

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ