Ο Καναδάς απομακρύνει διπλωμάτες από την πρεσβεία του στην Κούβα λόγω μυστηριώδους ασθένειας - iefimerida.gr

Ο Καναδάς απομακρύνει διπλωμάτες από την πρεσβεία του στην Κούβα λόγω μυστηριώδους ασθένειας

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις οικογένειες των διπλωματών από την πρεσβεία του στην Κούβα απομακρύνει ο Καναδάς καθώς παραμένει άλυτο μυστήριο η πηγή των ασυνήθιστων συμπτωμάτων που εμφάνισαν μέλη του προσωπικού και συγγενείς τους.

Η έρευνα για τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά πέρυσι από Καναδούς και τα οποία εμφάνισαν και Αμερικανοί διπλωμάτες στην Κούβα συνεχίζεται, ανέφερε Καναδός ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Τα συμπτώματα, που περιλαμβάνουν ζάλη, πονοκεφάλους και ναυτία, εντοπίστηκαν σε 10 από τα 27 μέλη του προσωπικού της πρεσβείας στην Αβάνα και συγγενείς τους. Αν και δεν έχουν αναφερθεί νέα περιστατικά από το περασμένο φθινόπωρο, οικογένειες διπλωματών που έχουν ήδη επιστρέψει στον Καναδά συνέχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα.

Οι Αρχές του Καναδά έλαβαν πρόσφατα πληροφορίες από Καναδούς και Αμερικανούς ειδικούς ιατρούς, οι οποίες εγείρουν ανησυχίες για έναν νέο τύπο επίκτητης εγκεφαλικής βλάβης. Πάντως οι αρχικές θεωρίες για επίθεση με κάποια ηχητική συσκευή δεν θεωρούνται πλέον ευλογοφανείς, ενώ δεν προέκυψε τίποτε ύποπτο από την εξέταση δειγμάτων αέρα και νερού από την πρεσβεία στην Αβάνα.

Κουβανοί αξιωματούχοι αρνούνται κάθε ανάμειξη κι επιμένουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτε αναφορικά με το τι μπορεί να προκάλεσε τα κρούσματα αυτά. Ο Καναδάς έχει γενικώς καλές σχέσεις με την Κούβα, όχι μόνον τα τελευταία χρόνια, αλλά και κατά τις δεκαετίες που οι ΗΠΑ είχαν επιβάλει οικονομικό αποκλεισμό στη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καναδάς Κούβα πρεσβεία Αβάνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ