Η άλλη εικόνα της Αθήνας: Σκλάβες του σεξ στα χέρια μαστροπών -Γιατρός και γυναικολόγος στο κύκλωμα - iefimerida.gr

Η άλλη εικόνα της Αθήνας: Σκλάβες του σεξ στα χέρια μαστροπών -Γιατρός και γυναικολόγος στο κύκλωμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πιο σκοτεινή πλευρά της Αθήνας έφερε στο φως της δημοσιότητας η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος που έβαλε τέλος στη δράση κυκλώματος μαστροπών.

Συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να συλλάβει οκτώ μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 25 έως 68 ετών, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα οκτώ άτομα. Ολοι τους μέλη κυκλώματος που κρατούσε σκλάβες 20χρονες κοπέλες από την Λευκορωσία και της εξανάγκαζε να εκδίδονται. Βασικό ρόλο συνεργατών στο κύκλωμα είχαν ένας γυναικολόγος και ένας δικηγόρος, καθώς «εξασφάλιζαν» την καθυστέρηση της παραμονής των άτυχων κοριτσιών στην χώρα, αυξάνοντας έτσι τα κέρδη των μαστροπών.
Ο γιατρός έδινε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις με τις οποίες πιστοποιούσε την ύπαρξη εγκυμοσύνης των γυναικών, αλλά και δυσκολίες στην κύηση εξαιτίας μερικής αποκόλλησης εμβρύου.
Αυτές τις βεβαιώσεις τις παρέλαβε ένας δικηγόρος, ο οποίος τις κατέθεσε στην Επιτροπή Ασύλου ώστε να παραταθεί η παραμονή τους στην χώρας μας, γνωρίζοντας ο ίδιος ότι τα έγγραφα ήταν αναληθή.

Σκλάβες» του σεξ για 10 ευρώ τη μέρα

Δεν είχε τέλος ο εφιάλτης που ζούσαν τα 20χρονα κορίτσια στα χέρια των μαστροπών. Σύμφωνα με όσα έδειξε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. περίπου 40 άνδρες την ημέρα, για τουλάχιστον 16 ώρες, ικανοποιούσε η κάθε κοπέλα. Η τιμή του ραντεβού ήταν 20 ευρώ, ενώ τα πέντε πρώτα ήταν μόνο η προμήθεια, υπέρ του οίκου ανοχής. Η κάθε κοπέλα έβγαζε για λογαριασμό του κυκλώματος 800 ευρώ την ημέρα. Οι μαστροποί είχαν τουλάχιστον 20 «φυλακισμένες» κοπέλες, με τα ημερήσια κέρδη τους να ανέρχονται από 10.000 έως 15.000 ευρώ.

Δύο κοπέλες ξέφυγαν και ξεσκέπασαν το κύκλωμα

Τέλος στο μαρτύριο των νεαρών γυναικών μπήκε όταν δύο από τις κοπέλες κατάφεραν να ξεφύγουν και να πάνε στην αστυνομία. Τα κατάφεραν Ωστόσο άλλες αρνήθηκαν να καταθέσουν επειδή φοβούνται τους κατηγορουμένους.
Μάλιστα μία από τις κοπέλες όταν έφτασε στην Αθήνα για να βρει νόμιμη εργασία, ήταν έγκυος. Απέβαλε και κατέληξε να εκδίδεται σε οίκο ανοχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ