Τουρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα ενημέρωσε την Αθήνα για τη σημαία στη βραχονησίδα και μετά την κατέβασε - iefimerida.gr

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα ενημέρωσε την Αθήνα για τη σημαία στη βραχονησίδα και μετά την κατέβασε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο τουρκικός Τύπος όχι μόνο συντηρεί το θέμα με τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι υπέστειλε ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, κοντά στους Φούρνους, αλλά το ανεβάζει κιόλας.

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα ενημέρωσε την Αθήνα για τη σημαία στη βραχονησίδα και μετά την κατέβασε | iefimerida.gr 0

«Τίνος υπεργολάβος είναι η Αθήνα», τιτλοφορεί το άρθρο της η φιλοκυβερνητική Yeni Safak. Και σημειώνει: «Επειδή ΗΠΑ και ΕΕ δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την εισβολή στην Αφρίν, κλιμακώνεται η ένταση για να εμπλακεί η Τουρκία στο Αιγαίο. Ενθαρρυμένη από την παρουσία Νατοϊκών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο η Αθήνα πρόσθεσε άλλη μία στις προκλήσεις της. Έβαλαν ελληνική σημαία σε βραχονησίδα ανοικτά του Ντιντίμ. Κομάντος πήγαν αμέσως και κατέβασαν τη σημαία».

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα ενημέρωσε την Αθήνα για τη σημαία στη βραχονησίδα και μετά την κατέβασε | iefimerida.gr 1

H Milliyet κάνει τίτλο τις απειλές Τσαβούσογλου: «Μπορεί να γίνει ατύχημα από τα χέρια των στρατιωτών μας», ενώ στην πρώτη παράγραφο του άρθρου γράφει: «Νέα κύματα στα Αιγαίο. Μια ομάδα Ελλήνων τοποθέτησε σημαία σε βραχονησίδα ανοικτά του Ντιντίμ και έσπευσαν Τούρκοι στρατιώτες. Ο υπουργός Τσαβούσογλου αντιδρώντας στο συμβάν διεμήνυσε: “μην κάνετε επικίνδυνα βήματα. Μπορεί να συμβεί ατύχημα”».

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα ενημέρωσε την Αθήνα για τη σημαία στη βραχονησίδα και μετά την κατέβασε | iefimerida.gr 2

Η Gunes κάνει λόγο για «Νέα ένταση αλά Ίμια στις σχέσεις Άγκυρας-Αθήνας» και αναπαράγει τους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι «υπεστάλη με νυκτερινή επιχείρηση κομάντος της SAT η ελληνική σημαία που τοποθετήθηκε σε βραχονησίδα ανοικτά του Ντιντίμ. O πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ τηλεφώνησε στην Ελλάδα να απέχει από τέτοιες προκλήσεις.»

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα ενημέρωσε την Αθήνα για τη σημαία στη βραχονησίδα και μετά την κατέβασε | iefimerida.gr 3

Αλλά και η Sabah επιμένει ότι Τούρκοι κομάντος υπέστειλαν Ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα και προβάλει τις δηλώσεις του επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης: «Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ χαρακτήρισε το περιστατικό “πρωτοβουλία τύπου Ιμίων” και διεμήνυσε: "Είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε σε μια παρόμοια κατάσταση"».

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα ενημέρωσε την Αθήνα για τη σημαία στη βραχονησίδα και μετά την κατέβασε | iefimerida.gr 4

H Hurriyet μιλά για «πρόκληση με σημαία» από την Ελλάδα και υποστηρίζει ότι η κίνηση των τριών νεαρών Ελλήνων έγινε αντιληπτή από την τουρκική ακτοφυλακή κι ότι η Άγκυρα μέσω διαφόρων διαύλων επικοινώνησε με την Αθήνα και απαίτησε να απομακρυνθεί η σημαία, η οποία, όμως παρέμεινε στη θέση της κι έτσι πήγαν τη νύχτα της Κυριακής κομάντος της SAT, την υπέστειλαν και την πήραν στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ