Παναθηναϊκός: Πρόταση 40,5 εκατ.ευρώ από ξένο fund για την ΠΑΕ - iefimerida.gr

Παναθηναϊκός: Πρόταση 40,5 εκατ.ευρώ από ξένο fund για την ΠΑΕ

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αχτίδα φωτός και ελπίδα σωτηρίας για τον Παναθηναϊκό.

Πρόταση συνολικού ύψους 40,5 εκατ. ευρώ από το fund «Pan Asia Investements», με έδρα την Ελβετία έχει στα χέρια του ο Γιάννης Αλαφούζος, σύμφωνα με το Sport24.

Η προσφορά που κατατέθηκε πριν από λίγες μέρες στον μεγαλομέτοχο της «πράσινης» ΠΑΕ ήταν η εξής:

  • 13 εκατ. ευρώ για τις εφετινές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού
  • 7,5 εκατ.ευρώ για το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί
  • 20 εκατ.ευρώ για την επόμενη σεζόν

Επιπρόσθετα, βάσει της προσφοράς του fund, «χαρίζεται» το ποσό των 7 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟ που έχει ήδη δεσμευτεί.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ σκέφτηκε σοβαρά την πρόταση που του έγινε πριν από λίγες μέρες και – τουλάχιστον σε πρώτη φάση – δεν την έχει δεχθεί, παρότι η ΠΑΕ διαψεύδει τα σενάρια. Το fund που υπέβαλε την πρόταση στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι το Pan Asia Investements και έχει έδρα την Ελβετία.

Είναι και το ασιατικό κονσόρτσιουμ «Pan Asia» με έδρα την Ελβετία, που εκπροσωπεί ο Ταϊλανδός μεγιστάνας, Πάιρο Πιεμπονγκσάντ, ο οποίος έχει δώσει τελεσίγραφο στον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού να απαντήσει στην πρότασή του έως τις 15 του Μαϊου. Ο Πιεμπονγκσάντ είναι Ταϊλανδός επιχειρηματίας με τεράστια διαθέσιμα κεφάλαια και θεωρείται επιστήθιος φίλος με τον πασίγνωστο Ισραηλινό διάσημο μάνατζερ Πίνι Ζαχάβι, με τον οποίο άλλωστε συνεχίζει ατύπως τη συνεργασία του στη βελγική Μουσκρόν.

Η διαφορά στις πρώτες επαφές να βρίσκεται σε ποσό ύψους 13 εκατομμυρίων ευρών που φέρεται πως απαιτεί ο Γιάννης Αλαφούζος για να πει το «ΟΚ» και να παραχωρήσει τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παναθηναϊκός fund πρόταση ΠΑΕ Αλαφούζος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ