Τζανακόπουλος για Γιλντιρίμ: Δεν επιβεβαίωνεται περιστατικό παραβίασης ελληνικού εδάφους - iefimerida.gr

Τζανακόπουλος για Γιλντιρίμ: Δεν επιβεβαίωνεται περιστατικό παραβίασης ελληνικού εδάφους

Δ. Τζανακόπουλος: Δεν θα αποδεχθούμε θεωρίες «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο -Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ούτε τη θεωρία των "γκρίζων ζωνών" ούτε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής μας κυριαρχίας».

Αυτό τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή τις δηλώσεις Γιλντιρίμ-Τσαβούσογλου για την υποστολή σημαίας από την Τουρκία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, στους Φούρνους Ικαρίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημείωσε ότι «με βάση την τελευταία ενημέρωση που έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός από το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΝ δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος». «Παρόλα αυτά», πρόσθεσε, «συνεχίζουμε τη διερεύνηση του θέματος με ψυχραιμία και με απόλυτη σοβαρότητα».

«Σε κάθε περίπτωση», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, «οφείλω να πω ότι η δήλωση του κ. Γιλντιρίμ είναι απολύτως προκλητική και καταδικαστέα και πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί ούτε τη θεωρία των "γκρίζων ζωνών" ούτε βέβαια οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ