Υπουργός για 3 εβδομάδες -Ο ΥΠΕΣ της Σλοβακίας παραιτήθηκε για να μην απολύσει τον αρχηγό της αστυνομίας - iefimerida.gr

Υπουργός για 3 εβδομάδες -Ο ΥΠΕΣ της Σλοβακίας παραιτήθηκε για να μην απολύσει τον αρχηγό της αστυνομίας

Ο Τόμας Ντρούκερ (Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/JAKUB GAVLAK)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις τρεις εβδομάδες μετά την τοποθέτησή του στο υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας, ο Τόμας Ντρούκερ ανακοίνωσε ότι παραιτείται, για να μην απολύσει τον αρχηγό της αστυνομίας.

Στη χώρα συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις με αίτημα την παύση του αρχηγού της αστυνομίας, για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιαν Κούτσιακ, που δημοσιογράφου που έκανε έρευνα για τη διαφθορά στις επιχειρήσεις και την πολιτική. Ηδη, εξαιτίας των μαζικών κινητοποιήσεων υποχρεώθηκε σε παραίτηση ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο τον προηγούμενο μήνα.

Ακολούθησε ο σχηματισμός νέου υπουργικού συμβουλίου από τον συνασπισμό τριών κομμάτων, με επικεφαλής το Smer του Φίτσο και ο Ντρούκερ ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν βρήκε καμιά δικαιολογία για να απολύσει τον επικεφαλής της αστυνομίας, Τίμπορ Γκάσπαρ. «Φεύγω επειδή δεν μπόρεσα να ηρεμήσω την κατάσταση και η πόλωση παραμένει», δήλωσε ο Ντρούκερ στους δημοσιογράφους. «Δεν πιστεύω πως η αποχώρηση του Γκάσπαρ θα την ηρεμούσε».

Δεκάδες χιλιάδες Σλοβάκοι διαδηλώνουν απαιτώντας την απομάκρυνση του Γκάσπαρ. Μία από τις έρευνες που έκανε ο Κούτσιακ αφορούσε συμφωνίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας στη Σλοβακία, ο ιδιοκτήτης της οποίας σχετίζεται με τον Γκάσπαρ.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ