Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ηλεία: Καίγονται σπίτια στο χωριό Σκιλλουντία - iefimerida.gr

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ηλεία: Καίγονται σπίτια στο χωριό Σκιλλουντία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δραματικές είναι οι ώρες στην Ηλεία με την τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε από το απόγευμα της Κυριακής να μπαίνει στο χωριό Σκυλλουντία και να καίει τα πρώτα σπίτια. Το χωριό εκκενώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Η φωτιά μαίνεται σε τρία μέτωπα στην περιοχή Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων στην Ηλεία. Τα μέτωπα της φωτιάς καίνε στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια, που βρίσκεται απέναντι από την Αρχαία Ολυμπία. Στην γειτονική Αρχαία Ολυμπία έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα, υπό τον φόβο επέκτασης της φωτιάς.

Οι κάτοικοι του χωριού Σκιλλουντία συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του χωριού και απομακρύνθηκαν από την Αστυνομία η οποία με περιπολικά και ηχητικά μηνύματα ενημέρωνε τους κατοίκους για την εκκένωση ή την απομάκρυνση από τα επικίνδυνα σημεία.

Σύμφωνα με το ilialive το χωριό είναι βυθισμένο στο σκοτάδι και οι φλόγες το έχουν ζώσει. Καύτρες πέφτουν από τον ουρανό και κάποιες από αυτές κατέληξαν σε σπίτια.

Δείτε εικόνες από τις προσπάθειες των πυροσβεστών να σβήσουν τις φωτιές που άναψαν σε κατοικίες:

Δείτε το βίντεο από την εκκένωση του χωριού Σκυλλουντία:

Επιπροσθέτως, κατά τις ίδιες πληροφορίες ζητήθηκε για λόγους πολιτικής προστασίας να ληφθούν μέτρα και στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας καθώς οι άνεμοι πνέουν προς αυτή την κατεύθυνση και είναι πιθανό να μεταφερθούν στοιχεία της φωτιάς που μπορεί να προκαλέσουν νέες εστίες.

Ο δήμαρχος Κρεστένων στο iefimerida.gr:

Η φωτιά μαίνεται σε τρία μέτωπα στην περιοχή Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων στην Ηλεία. Τα μέτωπα της φωτιάς καίνε στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια, που βρίσκεται απέναντι από την Αρχαία Ολυμπία. Στην γειτονική Αρχαία Ολυμπία έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα, υπό τον φόβο επέκτασης της φωτιάς.

Μιλώντας στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, επιβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά είναι μεγάλη. «Ο καιρός είναι δύσκολος, η φωτιά αλλάζει διαρκώς μέτωπα. Πρέπει να προστατευτούν τρεις οικισμοί.

Όπως πρόσθεσε, «πριν από λίγο οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σταματήσουν την φωτιά λίγο έξω από τον οικισμό της Σκυλλουντίας, ενώ στη Φρίξα έχει σταματήσει εκεί που υπάρχει η ζώνη προστασίας από την Πυροσβεστική».

Όμως, όπως λέει ο κ. Μπαλιούκος, «αυτό που μας ανησυχεί είναι το γεγονός ότι εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις.»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς αναφέρει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «η φωτιά είναι ορατή από εδώ, αλλά είναι μακριά».

Όμως, όπως σημειώνει, «εμείς είμαστε σε επιφυλακή, διότι πνέουν ισχυροί και για αυτό, τόσο ο δήμος, όσο και η Πυροσβεστική έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα».

Επίσης, ο δήμαρχος προσθέτει ότι «υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές στην Ολυμπιακή Ακαδημία και στον αρχαιολογικό χώρο, για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς».

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Φρίξα Ηλείας και συνολικά επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις -Μάχη να προστατευθούν κατοικημένες περιοχές

Λίγο πριν τις 21:00 ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες, στην περιοχή Φρίξα της Ηλείας.

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το πυροσβεστικό έργο συνδράμουν οχήματα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, καθώς και ιδιωτικό βυτιοφόρο.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Δύο νέες πυρκαγιές στον Πύργο

Αργά το βράδυ ξέσπασαν δύο νέες πυρκαγιές που απειλούν την περιοχή της Σπιάντζας στον Πύργο.

Σύμφωνα με το ilialive.gr η μια έχει ξεσπάσει δίπλα στο Αλσύλιο της Σπιάντζας και η δεύτερη στην περιοχή της πρώην λίμνης Μουριάς κοντά στον Αγ. Ιωάννη.

Περιορισμένες οι δυνάμεις και συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου καθώς μαίνεται το μεγάλο μέτωπο στη Σκιλλουντία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ