Γεωργιάδης: Ο Καμμένος χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα ως εκλογικό σωσίβιο -Αδιαφορεί αν θέτει σε κίνδυνο τη χώρα - iefimerida.gr

Γεωργιάδης: Ο Καμμένος χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα ως εκλογικό σωσίβιο -Αδιαφορεί αν θέτει σε κίνδυνο τη χώρα

Ο Αδωνις Γεωργιάδης (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο ότι θεωρεί πως η άνοδος των εθνικών θεμάτων στην επικαιρότητα μπορεί να αποτελέσει το εκλογικό του σωσίβιο, αδιαφορώντας για το αν αυτό θέτει σε κίνδυνο τη χώρα.

Σε αντίθεση με τα απορρέοντα εκ του ρόλου του «λέει πάρα πολλά, ενίοτε και εξαιρετικώς απρεπή και κάνει πολύ λίγα», δήλωσε ακόμη αναφερόμενος στον υπουργό Αμυνας.

Οταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε στην «Real News»:

«Από τη φυλάκιση των Ελλήνων αξιωματικών και μετά οι Τούρκοι κινούνται με απειλητικές διαθέσεις. Κάθε λογικός άνθρωπος πρέπει να ανησυχεί (...) όχι για να προκαλεί υστερία ή για να το εκμεταλλεύεται πολιτικά, (αλλά) να ανησυχεί τόσο όσο χρειάζεται για να είμαστε σε εγρήγορση».

Ακόμη, χαρακτήρισε θεωρία που τη λένε ανόητοι άνθρωποι την άποψη ότι πρέπει να κλείσουμε τα μέτωπα στα βόρεια σύνορά μας και να επικεντρωθούμε στο βασικό μας πρόβλημα ασφαλείας που είναι η Τουρκία.

Στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, τόνισε ότι η πρόταση θα πρέπει να στηρίζεται και από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους. «Εμείς δεν λέμε a priori όχι. Μπορεί να έρθει μια συμφωνία που να μας ικανοποιεί. Δεν υπήρξε καμία αλλαγή θέσης της ΝΔ πάνω σε αυτό το θέμα, όπως κακώς γράφτηκε», συμπλήρωσε.

«Για εμάς, ιδανική λύση θα ήταν μια λύση χωρίς το όνομα "Μακεδονία". Επειδή στην πολιτική υπάρχει και ο ρεαλισμός, κοιτάμε πάντα να δούμε αν θα μπορούσε να επιτευχθεί κάποια λύση που να ικανοποιεί τον ελληνικό λαό. Πάντως, λύση ερήμην του λαού δεν γίνεται», πρόσθεσε για το ζήτημα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν είναι θέση του Αντώνη Σαμαρά η συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής αλλά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος και την έθεσε «με τον πιο επίσημο τρόπο ως ομιλητής στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής», και εξέφρασε τη συμφωνία του με τη θέση του προέδρου της ΝΔ «ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ένας πιθανός στρατηγικός μας εταίρος για την αλλαγή της χώρας». Σημείωσε ότι αυτή η θέση δεν δημιουργεί εμπόδια στην προσπάθεια τής ΝΔ για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας, καθώς η όλη συζήτηση αφορά ευρύτερες συναινέσεις που «πρέπει να επιτευχθούν ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία».

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να έχει θέση στη ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης αφού εξέφρασε το μεγάλο σεβασμό του στην πολιτική στάση του κ. Βενιζέλου, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, είπε ότι «αυτά δεν είναι αρκετά για να γίνει μέλος της ΝΔ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ για πάρα πολλά χρόνια. Μια τέτοια συζήτηση είναι προσβλητική και για τον ίδιο και για εμάς».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ακόμα ότι «δεν υπάρχει ούτε δεξιά στροφή, ούτε ακροδεξιά στροφή, ούτε κεντρώα στροφή της ΝΔ» η οποία «από την ίδρυσή της» καλύπτει τον χώρο «από τις παρυφές της Αριστεράς μέχρι τη Δεξιά», ενώ, τέλος, τονίζει ότι δεν έχει απολύτως καμία εμπλοκή σε καμία διαγραφή στελεχών στην ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άδωνις Γεωργιάδης Πάνος Καμμένος ΝΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ