Οι 53 κάνουν διήμερη μάζωξη κεκλεισμένων των θυρών -Παράπονα για δυσλειτουργία στον ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Οι 53 κάνουν διήμερη μάζωξη κεκλεισμένων των θυρών -Παράπονα για δυσλειτουργία στον ΣΥΡΙΖΑ

Τσακαλώτος σε σύσκεψη των 53 /Φωτογραφία Αρχείου: Intime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διήμερη μάζωξη, με φόντο και τις εξελίξεις στη ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινά κατά πληροφορίες του Iefimerida για την κίνηση των «53» και τα μέλη της ...αριστερής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ προχωρούν σε ευρεία σύσκεψη (σε κεντρικό ξενοδοχείο) κεκλεισμένων των θυρών.

Η επόμενη μέρα μετά τη λήξη του Προγράμματος, τα «φαινόμενα δυσλειτουργίας» στο κόμμα για τα οποία κάνουν λόγο, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις τόσο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και στη διεθνή σκηνή, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των ζυμώσεων.

Εγκρίνοντας μεν τη στρατηγική Τσακαλώτου-Τσίπραστο πεδίο των διαπραγματεύσεων, στελέχη της τάσης υπογραμμίζουν πως οι ίδιοι επιθυμούν η ελληνική πλευρά να κερδίσει περισσότερους βαθμούς ελευθερίας και όσο περισσότερη πολιτική αυτονομία γίνεται από τον Αύγουστο και μετά. «Να υπάρξουν αποτέλεσματα στα κατώτερα και μεσαία στρώματα» σημειώνουν, λέγοντας οτι η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ το έχει λάβει υπόψιν. Συν τοις άλλοις, αναμένουν νεώτερα από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για το τετ α τετ που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του Όλαφ Σολτς.

«Σε πλήρη δυσλειτουργία το κόμμα»

Κερασάκι στην τούρτα, όμως, αποτελούν τα παράπονα στελεχών της τάσης για μία «κατάσταση πλήρους δυσλειτουργίας στον ΣΥΡΙΖΑ», όπως οι ίδιοι λένε. Μεγάλη δυσαρέσκεια υπάρχει για το γεγονός οτι έχει ατροφήσει και δεν συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία, ενώ και για το πιο ευέλικτο Όργανο που είναι το Πολιτικό Συμβούλιο σχολιάζουν για επιλεκτική ανάδειξη θεμάτων κάθε φορά από συγκεκριμένους υπουργούς. Δεδομένη θεωρείται επίσης η αντίθεσή τους στην, προκλητική, όπως τη χαρακτηρίζουν ρητορική του Υπουργού Άμυνας Καμμένου, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η τάση έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται πάντως το κείμενο που εκτιμάται οτι θα βγάλει στη δημοσιότητα η τάση, έπειτα από τη διήμερη συνάντησή τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 53 ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ