Ο Γιλντιρίμ κατακεραυνώνει τη Δύση: 7 χρόνια γίνονται σφαγές στη Συρία, τώρα θυμηθήκατε την ανθρωπιά σας; - iefimerida.gr

Ο Γιλντιρίμ κατακεραυνώνει τη Δύση: 7 χρόνια γίνονται σφαγές στη Συρία, τώρα θυμηθήκατε την ανθρωπιά σας;

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ (Φωτογραφία: AP/ Amel Emric)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και χαρακτήρισε θετικό βήμα την κοινή επιχείρηση ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ επέκρινε τη Δύση για την έως τώρα στάση της απέναντι σε αυτή την κρίση.

«Επί επτά χρόνια άνθρωποι σφαγιάζονται στη Συρία. Η βαναυσότητα συνεχίζεται. Θυμηθήκατε την ανθρωπιά σας όταν χρησιμοποιήθηκαν χημικά; Πού ήσασταν μέχρι σήμερα; Το δικό μας σύστημα αξιών και νόμων δεν αποδέχεται να σκοτώνονται άνθρωποι ούτε από χημικά ούτε από συμβατικά όπλα», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη.

«Σήμερα η Αμερική και οι εταίροι της έκαναν μια επιχείρηση. Βεβαίως την βλέπουμε ως ένα θετικό βήμα. Ομως, χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για ειρήνη διαρκείας. Η Τουρκία κάνει τα απαραίτητα βήματα για τα ζητήματα της περιοχής», είπε ακόμη ο Γιλντιρίμ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Anadolu, ο Ταγίπ Ερντογάν και η Τερέζα Μέι συνομίλησαν τηλεφωνικά για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμιση τη σημασία της αποφυγής της περαιτέρω κλιμάκωσης των εντάσεων στη Συρία και δήλωσε στη Βρετανίδα πρωθυπουργό ότι η πολιτική λύση είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει η βαναυσότητα του καθεστώτος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ