Βενιζέλος στο Eurogroup: Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη - iefimerida.gr

Βενιζέλος στο Eurogroup: Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην άμεση ανάγκη επιστροφής στη χώρα στην ανάπτυξη τόνισε σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο υπουργός έκανε λόγο επίσης για την επιτυχία του PSI που βοηθά στην αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους.

«Όπως γνωρίζετε, η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI) σχετικά με την αναδιάρθρωση και βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους ήταν επιτυχής.

Μέχρι τώρα, η συμμετοχή ανέρχεται στο 96 τοις εκατό. Τώρα, περιμένουμε την ανταπόκριση της αγοράς στην παράταση της προσφοράς μας για το τελευταίο 4 τοις εκατό των κατόχων ελληνικών ομολόγων υπό ξένο δίκαιο.

Η αγορά αντιλαμβάνεται πολύ καλά πως η αποδοχή της προσφοράς μας είναι μια μοναδική επιλογή, η έξυπνη και προσοδοφόρος επιλογή.

Είμαι πολύ αισιόδοξος όσον αφορά μια καθολική συμμετοχή στο PSI. Από την πλευρά μας, ο στόχος τώρα είναι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος και φυσικά η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ