Συμβούλιο Εφετών: «Οχι» στην έκδοση της πληροφοριοδότριας της δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε στη Μάλτα - iefimerida.gr

Συμβούλιο Εφετών: «Οχι» στην έκδοση της πληροφοριοδότριας της δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε στη Μάλτα

Φωτογραφία: IntimeNews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Όχι» είπε το συμβούλιο Εφετών στην έκδοση της Μαρία Εφίμοβα, ακολουθώντας την πρόταση της εισαγγελέως Ευγενία Κύβελου.

Η εισαγγελική λειτουργός στην μακροσκελή αγόρευση της ζήτησε από το δικαστήριο να αιτηθεί από τις αρχές της Μάλτας να εισφέρει περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση, σε διαφορετική περίπτωση πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος της έκδοσης της 36χρονης, η οποία φέρεται ως το βαθύ λαρύγγι των αποκαλύψεων της δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε , μετά από την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο της.

Μιλώντας σε άπταιστα ελληνικά η 36χρονη Εφίμοβα υποστήριξε ότι δεν θα έχει δίκαιη δίκη στην Μάλτα όπου άλλαξε 5 δικηγόρους, οι οποίοι, όπως είπε, δούλευαν για συγκεκριμένη πολιτική παράταξη.
«Όταν με συνέλαβαν οι αστυνομικοί μου είπαν ότι κακώς τα έβαλα με την τράπεζα όπου εργαζόμουν και ότι καλό θα ήταν να πάρω πίσω ότι είχα καταγγείλει για να με συγχωρέσουν. Τότε αποφάσισα να συνεργαστώ με κάποιον που θα με υποστήριζε. Έκανα έρευνα και βρήκα την δημοσιογράφο, η οποία είχε ασχοληθεί με έρευνες για τη διαφθορά» είπε στο δικαστήριο η 36χρονη ρωσικής καταγωγής, κατηγορούμενη.

Στο πλευρό της Εφίμοβα βρέθηκε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου αλλά και ο Μαλτέζος ευρωβουλευτής David Cusei, ο οποίος μίλησε με τα πιο μελανά χρώματα για την δικαιοσύνη στη χώρα του.

«Ο πρωθυπουργός της χώρας διορίζει τον αρχή δικαστή και τον αρχηγό της αστυνομίας. Η Pilatus Bank είναι η φωλιά της διαφθοράς στη Μάλτα. Να φανταστείτε ότι το όνομα της Μαρίας το έδωσε στη δημοσιότητα ένας κυβερνητικός βουλευτής. Εκείνοι που σχεδίασαν την δολοφονία της Γκαλίθια είναι ασύλληπτοι και ξέρουν την Εφίμοβα. Μάλιστα ένας υπουργός έφτασε στο σημείο να απειλήσει εμένα, επειδή υπερασπίζομαι την Μαρία. Πρέπει να προστατεύσουμε τη ζωή της. Όλες οι αποκαλύψεις της Μαρίας έχουν μέχρι σήμερα επιβεβαιωθεί» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Στέλιος Κούλογλου υποστήριξε ότι η δίωξη και τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος της 36χρονης είναι ένα μήνυμα σε εκείνους που θέλουν να αποκαλύψουν σκάνδαλα, για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό.
Η απόφαση του συμβουλίου Εφεών μπορεί να ανατραπεί και να οδηγηθεί για νέα κρίση στον Άρειο Πάγο, μόνο εάν ασκήσει έφεση ο εισαγγελέας, μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΦΕΤΩΝ συμβούλιο Μαρία Εφίμοβα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ