Ένα βήμα πιο κοντά η τριχοτόμηση της Καλιφόρνια - iefimerida.gr

Ένα βήμα πιο κοντά η τριχοτόμηση της Καλιφόρνια

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πρωτοβουλία για την τριχοτόμηση της Καλιφόρνια σε τρεις πολιτείες συγκέντρωσε αρκετές υπογραφές ώστε να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το ζήτημα τον Νοέμβριο.

Ο δισεκατομμυριούχος Τιμ Ντρέιπερ, που συγκέντρωσε τεράστια περιουσία μέσω του Hotmail και του Skype, συγκέντρωσε 600.000 υπογραφές που υποστηρίζουν την αλλαγή αυτή, πολύ περισσότερες από τις 365.800 εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους ψηφοφόρων που απαιτούνταν.

«Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου επίδειξη στήριξης από κάθε γωνιά της Καλιφόρνια για τη δημιουργία τριών πολιτειακών κυβερνήσεων, ώστε να δοθεί έμφαση στην αντιπροσώπευση, την αξιοπιστία και την περιφερειακή ταυτότητα», είπε ο Ντρέιπερ.

Οι υπέρμαχοι της τριχοτόμησης της Καλιφόρνια, που απαιτεί την έγκριση του Κογκρέσου, θεωρούν ότι θα ενισχύσει το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης και θα μειώσει την πολιτική επιρροή του Σακραμέντο, πρωτεύουσας της Πολιτείας.

Ένα βήμα πιο κοντά η τριχοτόμηση της Καλιφόρνια  | iefimerida.gr 0

Η μία από τις προτεινόμενες πολιτείες θα αποκαλείται Καλιφόρνια ή με κάποιο άλλο όνομα που θα επιλέξουν οι κάτοικοί της σε περίπτωση που προχωρήσει η τριχοτόμηση και θα απαρτίζεται από τις κομητείες Λος Άντζελες, Βεντούρα, Σάντα Μπάρμπαρα, Σαν Λουίς Ομπίσπο, Μοντερέι και Σαν Μπενίτο.

Μια δεύτερη πολιτεία, η Νότια Καλιφόρνια ή όπως αλλιώς ονομαστεί, θα αποτελείται από τις κομητείες Όραντζ, Ρίβερσαϊντ, Σαν Μπερναντίνο, Σαν Ντιέγκο, Ιμπέριαλ, Κερν, Κινγκς, Φρέσνο, Τουλάρε, Ίνιο, Μαντέραρ και Μόνο.

Οι υπόλοιπες 40 κομητείες θα αποτελούν μέρος της πολιτείας της Βόρειας Καλιφόρνια, ή όπως αλλιώς ονομαστεί από τους κατοίκους της.

Ένα βήμα πιο κοντά η τριχοτόμηση της Καλιφόρνια  | iefimerida.gr 1

Ο Ντρέιπερ είπε ότι συνέλαβε την ιδέα πιστεύοντας ότι οι πολίτες ολόκληρης της Πολιτείας θα υπηρετούνται καλύτερα από τρεις μικρότερες κυβερνήσεις, ενώ θα διαφυλάσσονται τα ιστορικά όρια των διαφόρων κομητειών, πόλεων και κωμοπόλεων.

Αλλά οι αντίπαλοι της πρωτοβουλίας αυτής υποστηρίζουν ότι η τριχοτόμηση της Καλιφόρνια και η δημιουργία τριών νέων κυβερνήσεων το μόνο που θα κάνει είναι να τριπλασιάσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Πολιτεία και όχι να τις λύσει.

Η πρωτοβουλία “CAL 3” δεν σχετίζεται με άλλες προσπάθειες απόσχισης της Καλιφόρνια από τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καλιφόρνια ΤΙΜ ΝΤΡΕΪΠΕΡ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ