Στις Κάννες ο Παναχί και ο Ρώσος σκηνοθέτης που είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό, Κιρίλ Σερεμπρένικοφ - iefimerida.gr

Στις Κάννες ο Παναχί και ο Ρώσος σκηνοθέτης που είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό, Κιρίλ Σερεμπρένικοφ

φωτογραφία: apimages
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Φεστιβάλ των Καννών απηύθυνε σήμερα πρόσκληση στον αντιφρονούντα Ιρανό σκηνοθέτη Τζαφάρ Παναχί και στον Ρώσο σκηνοθέτη που έχει τεθεί υπό κατ΄οίκον περιορισμό στη Μόσχα, Κιρίλ Σερεμπρένικοφ.

Τους κάλεσαν να έλθουν στην προσεχή διοργάνωση τον Μάιο για να παρουσιάσουν τις ταινίες τους που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα.

Ο Ρώσος σκηνοθέτης έχει προσκληθεί για την ταινία του Leto («Το καλοκαίρι») που συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα για τον Χρυσό Φοίνικα ο οποίος θα απονεμηθεί στις 19 Μαΐου στις Κάννες, δήλωσε ο διευθυντής του φεστιβάλ Τιερί Φρεμό.

Στις Κάννες ο Παναχί και ο Ρώσος σκηνοθέτης που είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό, Κιρίλ Σερεμπρένικοφ | iefimerida.gr 0

Κιρίλ Σερεμπρένικοφ

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου Γκόγκολ, του διάσημου μοσχοβίτικου σύγχρονου θεάτρου, ο Κιρίλ Σερεμπρένικοφ, είναι στο στόχαστρο έρευνας για κατάχρηση δημοσίων πόρων την οποία καταγγέλλει ως «παράλογη». Έχει λάβει την υποστήριξη πολλών Ρώσων και ξένων καλλιτεχνικών προσωπικοτήτων.

Στις Κάννες ο Παναχί και ο Ρώσος σκηνοθέτης που είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό, Κιρίλ Σερεμπρένικοφ | iefimerida.gr 1

Τζαφάρ Παναχί

Όσον αφορά τον Ιρανό σκηνοθέτη, οι ιρανικές αρχές «θα λάβουν μια επιστολή εκ μέρους μας και των γαλλικών αρχών προκειμένου να επιτρέψουν στον Τζαφάρ Παναχί να φύγει από τη χώρα, να παρουσιάσει τη δουλειά του και να μπορέσει να επιστρέψει στη χώρα του», ανακοίνωσε ο διευθυντής του φεστιβάλ.

Με τίτλο Three Faces («Τρία πρόσωπα»), η ταινία του Παναχί επελέγη επίσης για το διαγωνιστικό τμήμα.

Ο Παναχί βραβεύτηκε το 2015 με τη Χρυσή Άρκτο στο Βερολίνο για την ταινία «Ταξί στην Τεχεράνη» που γυρίστηκε στο εσωτερικό ενός ταξί, ο Ιρανός σκηνοθέτης είναι ένας από τους σκηνοθέτες του ιρανικού νέου κύματος με τη μεγαλύτερη επιρροή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ