Η ξακουστή θερινή συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης -Στους κήπους των ανακτόρων [εικόνες] - iefimerida.gr

Η ξακουστή θερινή συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης -Στους κήπους των ανακτόρων [εικόνες]

Θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διασημότερη, ίσως, υψίφωνος των ημερών μας, η ρωσικής καταγωγής σταρ της όπερας Άννα Νετρέμπκο, θα είναι η σολίστ της φετινής, ήδη παραδοσιακής, υπαίθριας «Συναυλίας θερινής νυκτός» της ξακουστής «Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαίου και αναμένεται να μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ και τηλεοπτικά δίκτυα σε συνολικά 80 χώρες του κόσμου.

Η συναυλία, με ελεύθερη είσοδο, πραγματοποιείται, όπως συνέβαινε αδιάλειπτα και τα προηγούμενα 14 χρόνια, στους κήπους των πρώην θερινών ανακτόρων Σένμπρουν στην αυστριακή πρωτεύουσα και αναμένεται να την παρακολουθήσουν 100.000 επισκέπτες, μαζί με τις πολλές δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο.

Η ξακουστή θερινή συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης -Στους κήπους των ανακτόρων [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Εφέτος, για δεύτερη στη σειρά χρονιά, το φόντο θα είναι το ίδιο το μεγαλοπρεπές κεντρικό ανάκτορο Σένμπρουν, μπροστά στο οποίο θα βρίσκεται η σκηνή της ορχήστρας, της οποίας το πρόγραμμα θα φέρει το γενικό τίτλο «Ιταλική νύχτα».

Η ξακουστή θερινή συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης -Στους κήπους των ανακτόρων [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Με τη Φιλαρμονική της Βιέννης, η οποία εφέτος γιορτάζει τα 176 χρόνια από την ίδρυση της, και υπό τη διεύθυνση του Ρώσου αρχιμουσικού Βαλερί Γκιέργκιεφ, που από το 2015 διευθύνει την Φιλαρμονική του Μονάχου, η Άννα Νετρέμπκο θα ερμηνεύσει άριες των Τζιάκομο Πουτσίνι, Φραντσέσκο Τσιλέα και Ρουτζέρο Λεονκάβαλο.

Η ξακουστή θερινή συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης -Στους κήπους των ανακτόρων [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης αποσπάσματα έργων από τον Ροσίνι μέχρι τον Βέρντι, που ο Βαλερί Γκέργκιεφ θα συμπληρώσει με ξεχωριστούς ήχους έργων των μεγάλων συμπατριωτών του Τσαϊκόφσκι και Προκόφιεφ.

Η ξακουστή θερινή συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης -Στους κήπους των ανακτόρων [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Την πρωτότυπη υπαίθρια και με ελεύθερη είσοδο συναυλία, σε μία μοναδική για κάτι τέτοιο ατμόσφαιρα στην Ευρώπη, τους κήπους του Σένμπρουν, διοργανώνει η ίδια η Φιλαρμονική της Βιέννης, η οποία ακολουθεί, όπως αναφέρει σχετικά, τον στόχο της πολιτιστικής πολιτικής της να κάνει δυνατή την πρόσβαση ενός ευρύτερου κοινού στην κλασική μουσική, καθιερώνοντας την και σε έναν χώρο πέραν του μέχρι τώρα κοινού της.

Η ξακουστή θερινή συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης -Στους κήπους των ανακτόρων [εικόνες]  | iefimerida.gr 4
Η ξακουστή θερινή συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης -Στους κήπους των ανακτόρων [εικόνες]  | iefimerida.gr 5

Ενώ την πρώτη χρονιά πραγματοποίησης της συναυλίας, πριν από 14 χρόνια, αναμένονταν 25.000 επισκέπτες, τελικά προσήλθαν πάνω από 90.000 και πριν από έξι χρόνια ο αριθμός τους ξεπέρασε τις 140.000 (που αποτελεί το απόλυτο "ρεκόρ").

Με την παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της, από το Μέγαρο Φίλων της Μουσικής στην αυστριακή πρωτεύουσα - το οποίο είχε δωρίσει ο μεγάλος Έλληνας μαικήνας των Τεχνών Νικόλαος Δούμπας - η Φιλαρμονική της Βιέννης καλωσορίζει την καινούρια χρονιά κάθε πρώτη του νέου έτους, με εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές στον κόσμο.

Με την επίσης παραδοσιακή πλέον θερινή της συναυλία στο Σένμπρουν, εκτός από τους εκεί πολλές χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο προϋπαντούν μαζί της το καλοκαίρι.

Στην Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία παρουσιάζονται σχεδόν αποκλειστικά και μόνο έργα της μουσικής δυναστείας των Στράους, ενώ ποικίλα και διαφόρων συνθετών είναι τα έργα που εκτελούνται στη Συναυλία στο Σένμπρουν. Ωστόσο και οι δύο συναυλίες έχουν τεράστια διεθνή απήχηση και προβάλλουν μοναδικά τη Βιέννη, τη θεωρούμενη Πρωτεύουσα της μουσικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ