Προειδοποίηση Λαγκάρντ προς την Κίνα για επενδύσεις σε χώρες με υψηλό χρέος - iefimerida.gr

Προειδοποίηση Λαγκάρντ προς την Κίνα για επενδύσεις σε χώρες με υψηλό χρέος

Προειδοποιήσεις Λαγκάρντ προς την Κίνα για επενδύσεις σε χώρες με μεγάλο χρέος/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προειδοποίηση προς την Κίνα για επενδύσεις σε χώρες με μεγάλο χρέος απηύθυνε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η κ. Λαγκάρντ προειδοποίησε τους Κινέζους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να προσέξουν τη χρηματοδότηση μη αναγκαίων και μη βιώσιμων έργων σε χώρες με μεγάλο χρέος, καθώς το Ταμείο παρουσίασε τις πρώτες προσπάθειες του για υποστήριξη του σύγχρονου δρόμου του μεταξιού του Πεκίνου.

«Η πρώτη πρόκληση είναι να διασφαλίσουμε ότι ο "δρόμος του μεταξιού" θα ταξιδεύει μόνο όπου χρειάζεται» είπε η κ. Λαγκάρντ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Μιλώντας σε συνέδριο στο Πεκίνο η Κριστίν Λαγκάρντ, ανακοίνωσε την έναρξη ενός κοινού Κέντρου Ανάπτυξης ΔΝΤ-Κίνας (Capacity Development Centre) που θα βοηθήσει στην εκπαίδευση των Κινέζων ειδικών στην ανάπτυξη, να εργαστούν στο εξωτερικό.

Το σχέδιο έχει σκοπό να παρέχει το ΔΝΤ υποστήριξη στο «Belt and Road Initiative», στην αναπτυξιακή πρωτοβουλία-κλειδί για το Πεκίνο που στοχεύει στην παροχή χρηματοδότησης ανάπτυξης και υποδομών σε περισσότερες από 70 χώρες, ύψους εκατοντάδων δισ. δολαρίων ετησίως.

Η υποστήριξη από το ΔΝΤ έχει αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό από κάποιες δυτικές χώρες όπως οι ΗΠΑ, που διερωτώνται αν η αναπτυξιακή προσπάθεια αποκρύπτει τον σκοπό της Κίνας να κερδίσει επιρροή στην Ευρασία και την Αφρική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λαγκάρντ Κίνα χρέος επενδύσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ