Χρηστίδης: Ο νέος Γραμματέας του Κινήματος θα εκπλήξει ευχάριστα όσους τον γνωρίσουν - iefimerida.gr

Χρηστίδης: Ο νέος Γραμματέας του Κινήματος θα εκπλήξει ευχάριστα όσους τον γνωρίσουν

Παύλος Χρηστίδης/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η ανανέωση από τη Φώφη Γεννηματά γίνεται πράξη, δεν μένει στα λόγια και το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα κίνημα που αλλάζει μια συνολική μιζέρια που υπάρχει σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα της σημερινής μας κοινωνίας».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον ρ/σ «Πρακτορείο 104,9 FM».

Με αφορμή την πρόταση της κ. Γεννηματά να αναλάβει Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι «είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος σε όλη του τη ζωή προσπαθούσε να γίνεται καλύτερος, να βελτιώνεται, σε όλη του την πορεία στην πολιτική δεν άφησε πίσω τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, έχει ένα σπουδαίο βιογραφικό και όλο αυτό πιστεύουμε ότι είναι κάτι που μπορεί να εκφράσει την επόμενη ημέρα του Κινήματος».

«Είναι μία κίνηση συμβολική αλλά και πολύ ουσιαστική», πρόσθεσε ο κ. Χρηστίδης, επισημαίνοντας πως «ο νέος μας Γραμματέας είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος θα εκπλήξει ευχάριστα όλους όσοι θα τον γνωρίσουν το επόμενο διάστημα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε ότι «η πορεία του Κινήματος είναι μια πορεία αυτόνομη», σημειώνοντας ότι «εμείς καταθέτουμε ένα πλήρες πρόγραμμα, με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, με μεγάλες αλλαγές γιατί καταλαβαίνουμε ότι οι ανισότητες μεγαλώνουν με αυτή την κυβέρνηση και κανείς άλλος δεν προτείνει κάτι».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση που έχει καταθέσει η Φώφη Γεννηματά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο κ. Χρηστίδης είπε: «το βασικό είναι να δούμε αν έχει έρθει η ώρα να κάνουμε μεγάλες αλλαγές, αν έχει έρθει η ώρα να αποσυνδέσουμε πιθανές εκλογές το 2020 από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αν έχει έρθει η ώρα να αποσυνδέσουμε τη βουλευτική ασυλία από τις εξωκοινοβουλευτικές δραστηριότητες των βουλευτών. Και φυσικά να δούμε τι θα κάνουμε και με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών έτσι ώστε να δούμε μια νέα μέρα, η οποία θα δημιουργήσει και μια νέα σχέση ανάμεσα στην πολιτική και τους πολίτες».

Τόνισε ότι «δυστυχώς, το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα που αποτέλεσαν την αντιπολίτευση τα προηγούμενα, δύσκολα χρόνια, προτίμησαν να πουν πολλά και παχιά λόγια- και ο ΣΥΡΙΖΑ, και οι ΑΝΕΛ και η ΝΔ στη φάση από το 2010-2012» και επισήμανε πως «δεν χωρά καμία μέρα χαμένη για τους πολίτες, οι οποίοι αγωνιούν, θυσιάζονται για να βγει η χώρα από την κρίση».

Για τη στάση της Τουρκίας και την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε πως «υπάρχει ανησυχία έντονη γιατί παρατηρούμε ότι η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητά της και αυτό είναι κάτι που θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως το 2019, όταν και ο πρόεδρος Ερντγογάν έχει τις εκλογές του, γιατί από εκεί κρίνονται όλα γι' αυτόν».

Πρόσθεσε, δε, πως «η (ελληνική) κυβέρνηση πρέπει να έχει σοβαρές, μετριοπαθείς φωνές και να εκφράζονται όπως πρέπει, εκεί που πρέπει» καθώς «δηλώσεις όπως αυτές που κάνει κατά καιρούς ο κ. Καμμένος δεν βοηθούν πουθενά τη χώρα και τα συμφέροντά της».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στη Συρία, ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι «ζούμε μια περίοδο επικίνδυνη, πολύ ρευστή και ό,τι εξελίσσεται στην ευρύτερη γειτονιά μας, μας ανησυχεί ιδιαιτέρως» και συμπλήρωσε:

«Η άποψή μας είναι ότι δεν γίνεται πολιτική μέσω twitter και ειδικά εξωτερική πολιτική. Αυτά που έρχονται στο φως από τα social media του προέδρου Τραμπ είναι, αν μη τι άλλο, ιδιαιτέρως ανησυχητικά, και πρέπει η Διεθνής Κοινότητα να λάβει σοβαρά υπόψη της τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν αλλά με γνώμονα ότι θέλουμε μια ειρηνική γειτονιά με όλους και αντιμετώπιση των προβλημάτων που χρονίζουν. Ο πόλεμος στη Συρία είναι πόλεμος που εξελίσσεται πολλά χρόνια τώρα και έχει δημιουργήσει τεράστια ζητήματα σε όλη τη γειτονιά. Από λόγια έχουμε χορτάσει.

Χρειαζόμαστε πράξεις, οι οποίες να είναι προσεκτικές και με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ