Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ανησυχεί: «Οι αναστολές στη Ρωσία για τη χρήση πυρηνικών όπλων μειώνονται» - iefimerida.gr

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ανησυχεί: «Οι αναστολές στη Ρωσία για τη χρήση πυρηνικών όπλων μειώνονται»

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την αυξανόμενη ετοιμότητα της Ρωσίας να καταφύγει στη χρήση πυρηνικών όπλων προειδοποιεί ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Στις αρχές Μαρτίου, λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν παρουσίασε νέα, «ανίκητα», όπως τα χαρακτήρισε, πυρηνικά όπλα - μια κίνηση που σήμανε συναγερμό στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο-. Μιλώντας στη Sueddeutsche Zeitung ο Γενς Στόλτενμπεργκ δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία του: «Έχουμε απέναντί μας μια χώρα ισχυρά οπλισμένη. Μια χώρα που έδρασε στρατιωτικά στην Ουκρανία κι έστειλε στρατεύματά της στη Μολδαβία και τη Γεωργία ενάντια στη θέληση των κρατών αυτών. Η Μόσχα υποστηρίζει το καθεστώς Άσαντ στη Συρία. Καταγράφουμε κυβερνο-επιθέσεις και στο γερμανικό κρατικό δίκτυο. Και δεν είναι μόνον αυτά που προκαλούν ανησυχία: Η Ρωσία εκσυγχρονίζει το πυρηνικό της οπλοστάσιο. Κι οι αναστολές για τη χρήση του μειώνονται», τόνισε.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ανησυχεί: «Οι αναστολές στη Ρωσία για τη χρήση πυρηνικών όπλων μειώνονται»  | iefimerida.gr 0

«Δεν θέλουμε Ψυχρό Πόλεμο»

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ επεσήμανε ότι η Συμμαχία πρέπει να συνεχίσει να δείχνει στη Μόσχα ότι υπάρχουν συνέπειες για τις κινήσεις της στην Κριμαία, στην ανατολική Ουκρανία, για κυβερνοεπιθέσεις ή την παραβίαση διεθνών κανόνων. Κι ότι με την ανάπτυξη στρατευμάτων στα ανατολικά σύνορά του το ΝΑΤΟ έδωσε μια «αναλογική, αμυντική απάντηση». Η χαλάρωσης αυτής της σκληρής γραμμής και των κυρώσεων εξαρτάται από τις κινήσεις της ρωσικής πλευράς, είπε:

«Όσο δεν αλλάζει συμπεριφορά η Ρωσία, τα στρατεύματά μας θα μείνουν εκεί που βρίσκονται και οι κυρώσεις θα παραμείνουν σε ισχύ».

Ταυτόχρονα, όμως, τόνισε ότι η Συμμαχία επιδιώκει τον διάλογο με τη Μόσχα. «Δεν θέλουμε Ψυχρό Πόλεμο», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ